Kategorier
Lest

Shindig! #108

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • To-siders intervju med Deniz Tek (Radio Birdman) og James Williamson (The Stooges) i forbindelse med at de har slått seg sammen og gitt ut albumet Two To One. Resultatet er om ikke spesielt oppsiktsvekkende så likevel et OK gitarrock-album med enkelte gode eksempler på at Tek har sine gitarriff-smed egenskaper i god behold. Artikkelen her er uansett morsom, med små anekdoter relatert til The Stooges og Radio Birdman.
  • Husker ikke om jeg har sett annonser fra Rune Grammofon i Shindig! tidligere, men nå har de i hvert fall funnet veien hit.
  • Fin artikkel om Todd Rundgren som fokuserer på hans tidligste soloalbum, Runt (1970), Something / Anything? (1972) og A Wizard, A True Star (1973). I tillegg forteller også Rundgren fra omstendighetene omkring noen av albumene han har produsert for andre artister, og her får XTC og Skylarking (1986) stor plass. Et slitsomt oppdrag i følge Rundgren, og vi skal vel være glade for at albumet i det hele tatt ble gitt ut. Rundgren tar ikke på seg noe skyld for at albumet i sin tid ble gitt ut med en fatal miks-feil i bassen, noe som først har blitt korrigert i senere nyutgivelser.
  • Tre lunkne stjerner til The Soft Hearted Scientists, for deres 4xLP (!) The Continuing Escapades Of …, utgitt på Fruits de Mer labelen. «It’s not always the very best musical ideas that get worked up into full 10-minute opus form.» Så kanskje dette heller burde vært en litt mer solid dobbel-LP, men dette er uansett blant favorittbandene fra Wales, som regel god folk-psych-pop fra den kanten.