Kategorier
Lest

Shindig! #99

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • 4 stjerner til Frank Zappa: The Hot Rats Sessions, en 6xCD boks full med outtakes etc. relatert til Hot Rats albumet fra 1969. «This is a jewel in the crown of Zappa archival releases, sure to please fans of all persuasions.»
  • Andy Partridge og hans Ape House label har fått mye skryt for deluxe utgivelsene av en lang rekke XTC album, og tilsvarende så får også Psurroundabaout Ride 5 stjerner her. Her samles utgivelsene til The Dukes Of Stratosphear over en CD og en Blu-ray, sammen med noe bonusmateriale. Samtidig slipper Ape House også både 12-tommeren 25 O’Clock (1985) og LP-en Psonic Psunspot (1987) på nytt på vinyl, selv om ingen av dem er direkte vanskelige å få tak i på bruktmarkedet. Til sammen blir vel dette som en oppstykket og litt rimeligere variant av vinyl/CD-boksen The Complete And Utter Dukes fra 2010.
  • The Flys: Today Belongs To Me; The Complete Recordings 1977-1980 får 5 stjerner. Her har Cherry Red samlet alt tilgjengelig materiale over 2 CD-er: «Punk energy, pop sensibility and healthy slatherings of Mott, Bowie, Bolan … How often have you wondered ‘why were these guys not massive stars?’ and not come up with an answer?» spør den entusiastiske anmelderen her. Tja, låtmaterialet her er jevnt over bra, spenstig og energisk. Ofte fengende også, men kanskje mangler det lille ekstra, og litt mer variasjon. Eller kanskje var det bare manglende markedsføring som gjorde at ikke The Flys er mer kjent i dag. En fin samleutgivelse er det uansett.
  • Full pott også til de første offisielle nyutgivelser av Maitreya Kali sine album Apache og Inca, begge gitt ut i 1972 og i dag sagnomsuste samleobjekter for psykedelia-fans: «A dazzling confection fo fragile, mesmerising acoustic singer-songwirter cuts; shimmering, off-kilter, acid-drenched rockers and wobbly, woozy folk-rock, all intercut with off-the-wall field recordings and deep-fried fragmentary glimpses.» Også anbefalt er Mike Stax (Ugly Things) sin bok Swim Through the Darkness: My Search for Craig Smith and the Mystery of Maitreya Kali.
  • At A Point Between Fate And Destiny; The Complete Recordings har Grapefruit samlet alt og mere til med britiske Mighty Baby: «An absolutely definitive repackaging that should shift the band’s reputation from rock manqués to overlooked pioneers.» Flott sak for psych-rock fans som ikke har noen av LP-ene fra før, og kanskje frister bonusmaterialet her uansett. Noe av dette er også gitt ut tidligere på Sunbeam utgivelsen Live In The Attic (2009), og konsertopptakene som i tillegg er inkludert i boksen her har en litt «rough and ready» lydkvalitet.
  • Det svenske laidback-folkpsychpop bandet Greek Theatre fortsetter å få gode kritikker i Shindig! When Seasons Change er deres tredje album, får 4 stjerner her: «A sumptuous blend of folk and progressive rock pastoralism which pulls from darker, more melancholic ideas.» Jeg holder likevel en knapp på at debuten Lost Out At Sea fra 2013 er deres beste så langt. Alle deres album er på anbefalingsverdige Sugarbush Records.