Kategorier
Lesestoff

Vinylens historie 1, Norge 1958-1969

Med Vinylens historie 1, Norge 1958-1969 har Børre Haugstad kommet i gang med sin omfattende bokserie om vinyl. Boka kommer (selvfølgelig) i LP-format, og inneholder mengder av fargebilder av plateomslag, labler, klipp fra PopRevyen og norske aviser med mere. Man kan kanskje stusse over at det er en Beatles-single som preger forsiden av boka, men fokuset er rettet mot både norske og utenlandske artister når «den norske pophistorien sett fra platebarometrene» skal fortelles. Artister det fokuseres på er blant andre: Cliff Richard, Connie Francis, Elvis, Wenche Myhre, Beatles, Rolling Stones, Pussycats, Vanguards og Inger Lise Andersen. Innholdet har åpenbart et stort fokus på platebarometre og listeplasseringer, og de som har sansen for lister av ymse slag vil finne mye snadder her, men godt ledsaget av omkringliggende historiefortelling. Vi får også vite hva som var den første norske vinylsingelen, og kandidatene til Norges første rockelåt presenteres, uten at en endelig fasit blir notert for den diskusjonen. En flott bok som vil glede både musikk- og vinylinteresserte, og det er bare å glede seg til resten av bokserien, som skal strekke seg over minst 5 volum. Neste bok i serien skal handle om Norge 1970-1990. Vinylens historie 1 kan bestilles fra Big Dipper.

Vinylens historie 1, Norge 1958-1969

Vinylens historie 1, Norge 1958-1969

Vinylens historie 1, Norge 1958-1969