Kategorier
Norske utgivelser

Small Red Dunkers 7"

Small Red Dunkers Denne ble sluppet for et par år siden, men fortjener litt oppmerksomhet selv om det blir litt i ettertid. Small Red Dunkers kommer fra Fredrikstad, og er en trio med Joakim Kalmar på vokal, Wilhelm Sørensen på gitar og Robin A. Olsen på trommer. Tilsynelatende da uten bass, men de to sistnevnte har delt på den jobben i studio. De fire sporene er spilt inn live «i e’ brakke på tidligere Fredrikstad Mekaniske Verksted», finansiert med «hardt opptjente penger fra Fredrikstads industri». De 4 kjappe låtene koker over av energi, først og fremst takket være en skrikende forpint vokal. Under den bankes det fram et knippe ganske enkle, monotone riff, som er mer nedbrutt garasjerock enn punk, og sluttresultatet kan vel sies å ligge et sted der imellom. «Mildew Between My Legs» høres ut som et kjellerband fra helvete som gjør sitt beste for å imitere The Who. Et minutt og 21 sekunder klassisk rock med en vokal du ikke glemmer så fort. De to andre låtene her, «Blood Is Alive!» og «Bite The Crotch» er ikke like kompakte, men byr på mer av det samme med ørlite mer variasjon. Den avsluttende «Yellow Detention» er en tullelåt med gitarklimpring og noe snakking jeg ikke skjønner så mye av, men disse 59 sekundene med bortkastede riller er lett å tilgi sett i lys av de 5 andre minuttene her. Jeg hadde neppe klart et helt album av dette, men denne 7-tommeren byr på frisk moro.

Small Red Dunkers

Small Red Dunkers