Kategorier
Norske utgivelser

Herlofsen: Supercharger LP

Herlofsen: Supercharger Anders L.S. Herlofsen tar han hånd om stort sett alt som er å høre av instrumenter på Supercharger. Han får hjelp på perkusjon, men han trakterer også trommer selv, i tillegg til bass, synth og all sang. Gitaren er imidlertid Herlofsen sitt hovedinstrument, og han har vært å finne i mange bandsammenhenger i Horten opp gjennom årene, som Mr. Sinister, 4 Små Grå, Wazoo, Fønix Cafe og hans eget Anders Herlofsens Experience. Med Supercharger har han satt seg i førersetet og sydd sammen et variert album som står støtt og passe bredbeint med 70-talls retro classic rock og heavy riffing, ispedd litt blues, rock’n’roll, og noen folkelementer. Det har også blitt plass til et par ballader, men det er gitarriffene og soloene låtene her roterer rundt.

De to åpningskuttene «Run» og «Thin Line» setter standarden i så måte, dette er drivende låter, og den plekterspilte bassen gir lydbildet et ekstra skubb. Kanskje er det dette, sammen med noen fine twin-lead soloer, som gjør at jeg får flashback til 80-talls albumene til Wishbone Ash her, de beveget seg jo inn i riffbasert melodisk hardrock på den tiden. WA-gitarist Andy Powell har alltid hatt full kontroll på bluesspellinga og det har Herlofsen også. Dette kommer klarest fram i de roligere låtene på albumet, først i «Can You Save Me», som har en del likhetstrekk med Whitesnake sin «Ain’t No Love In The Heart Of The City». Litt i samme leia er «I Can’t Wait», som har et et litt tyngre refreng, men begge disse låtene viser med all tydelighet at Herlofsen er en dyktig bluesgitarist og står for meg som to høydepunkter på albumet.

Et par mer akustiske låter skiller seg litt ut på albumet. I «Out In The Green» hører vi elementer fra norsk folkemusikk, mens «When You Came» høres mer rootsinspirert ut, en fin rolig låt som får meg til å tenke på både Leo Kottke og Jorma Kaukonen. I likhet med Kottke så er Herlofsen en bedre gitarist enn vokalist. Synginga fungerer greit, men det er den varierte og eminente gitarspellinga som er brennstoffet i Supercharger og driver albumet framover. Pluss på med god låtskriving, kule riff og drivende soloer, og du ender opp med et solid gitarrockalbum, eller «god basisrock» som Herlofsen selv kaller det. Med rette.

Vinylutgaven av Supercharger kan kjøpes på Stensrud Musikk i Horten eller bestilles fra Herlofsen via Discogs, kanskje dukker den opp hos Big Dipper og The Garden etter hvert.

Herlofsen: Supercharger

Herlofsen: Supercharger