Kategorier
Norske utgivelser

Diverse artister: Bærre På Jævel Vol. 3 LP ltd 100

Bærre På Jævel Vol. 3 Den første Bærre På Jævel samleren kom på Bukta Records, mens Vol. 2 kom på Backbeat Records, begge labler drevet at Robert Dyrnes. Nå har han blåst liv i gamle gode Fucking North Pole Records, som Vol. 3 er ute på. Sammen med Tore Stemland serverer de oss denne gangen utvalgte nordnorske punkgodbiter fra perioden 1996-2013. Når vi nå beveger oss framover i tid så beveger også punken seg mer over i hardcore, samtidig som den sprer seg utover i andre sjangre og subsjangre, så her finnner vi et skjønnsomt utvalg av punk, hardcore, metalcore, emo, pop-punk, screamo, thrash, post-hardcore, grindcore, progressiv hardcore, midcore (?), you name it.

De som har blitt funnet verdige til å bli inkludert denne gangen er: Rechtum Immortalis (Mo i Rana), Quiritatio (Sortland), Nikkeby Lufthavn (Tromsø), Nagasaki (Bodø), Turdus Musicus (Tromsø), Humdinger (Bodø), The Spectacle (Bodø), Døfødt (Harstad), Bleeding Fetus Organs, Lofast (Svolvær), The Revolt (Harstad), Cyaneed (Alta), Dominic (Rognan), Beyond The Fences (Bodø), Regression Point (Tromsø), New Frequency (Narvik), Hjertesorg (Bodø), Skitten Sone (Vadsø), Htlrsntzl (Tromsø), og Cataleptic (Stokmarknes). Nytt denne gangen er at det også følger med en DVD. Her finner du filmen Pivotal av Carl Christian Lein Størmer, en dokumentar om debutkonserten til Svolvær/Tromsø-baserte Nord Mot Nord, hvor Størmer er vokalist. I filmen får vi også noen kjappe tilbakeblikk til forhistorien som går tilbake til Vanskapt og Lofast, to band som for øvrig også er representert på den fine CD-samleren Æ Bor I Lofoten (Feskslog Records, 2006). Lofast sitt bidrag på den og på volum 3 av Bærre På Jævel er det samme, «Precious Thing», en låt som lett blir en av de beste her.

Det vedlagte heftet er som vanlig informativt, alle band får sin histore beskrevet på en egen side. Mens det ikke skorter på detaljer og referanser så savner jeg kanskje et lite overblikk. For eksempel så nevnes det at «Folkene i Nagasaki skulle senere bli sentrale i den kommende Bodøbølgen», men det sies ikke noe mer om denne bølgen. Dette er allikevel småpirk i den store sammenhengen, denne serien av utgivelser er unik og verdifull, og volum fire vil etter sigende dekke perioden 1990-2010. Verdt å nevne er også at Fucking North Pole Records nylig gav ut 10-tommeren Fry Your Local Htlr med Htlrsntzl, med opptak fra 2001, og nå er det forhåndsbestilling på den hvite vinylutgaven av Norgez Bank sine samlede verk, som slippes om en måneds tid.

Bærre På Jævel Vol. 3 kom i 100 eksemplarer på rød transparent splatter vinyl, og denne varianten var bare tilgjengelig via forhåndssalg. Gul vinyl ble presset i 400 eksemplarer og den kan bestilles fra Tiger eller Big Dipper. For de som ikke har snappet opp Vol. 1 og 2 så har Tiger igjen av dem også.

Bærre På Jævel Vol. 3

Bærre På Jævel Vol. 3