Kategorier
Lest

Record Collector #472, November 2017

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • Luke Haines skriver løst om Prog Award 2017 over en side, og da han ser John Leckie der får han av en eller annen grunn lyst til å spørre ham om De Press sitt album Block To Block. Mange her hjemme syntes det var kjempestas at Leckie produserte et norsk band, og resultatet ble jo også veldig bra. Så får det bare være at Haines kaller De Press et polsk band. Synd at han ikke fikk snakket med Leckie den kvelden.
  • Reklame for nok en konsert DVD/Blu-ray utgivelse fra Jeff Beck. Live At The Hollywood Bowl har garantert 100 ganger bedre lyd enn Beatles-opptakene fra samme sted, og med gjester som Billy Gibbons og Buddy Guy er det bare å glede seg til denne konserten som feiret Beck sin 50 år lange karriere. Får 4 stjerner lenger bak i bladet.
  • Reklame for det femte i rekken av XTC album som kommer i deluxe CD/DVD, altarnativt CD/Blu-ray, utgave. Disse utgivelsene hopper litt fram og tilbake i diskografien til XTC, fra før finnes Drums and Wires (1979), Skylarking (1986), Oranges & Lemons (1989) og Nonsuch (1992) i dette formatet, nå har turen kommet til Black Sea fra 1980. Alle disse utgivelsene tilbyr nye Steven Wilson stereo pluss 5.1 surround remikser i tillegg til den originale stereomiksen, pluss et vell av bonusmateriale. Og alle kommer med hefter. Flotte utgivelser for fansen dette.
  • Lang artikkel om The Jam og året 1977, i anledning 4xCD+DVD boksen The Jam: 1977, som samler deres to album fra det året pluss mye bonusmateriale. Den kommer med et 144-sider hefte, lekker sak.
  • Bare 3 stjerner til Beck sitt nye album Colors. «The album come across like Bowie’s Let’s Dance, an attempt to assimilate contemporary pop while seemingly forgetting that a disregard for the rules is what first brought its creator to prominence.» Ja, det høres litt glatt og kommerst og forglemmelig ut, hopper nok over dette i Beck diskografien.
  • En del norske utgivelser nevnes i dette nummeret, Hanne Hukkelberg: Trust, Terje Rypdal: Bleak House (Round 2 sin nyutgivelse) og The Thing: Baby Talk får alle 3 stjerner, mens Marius Neset: Circle Of Chimes og Bugge Wesseltoft: Everybody Loves Angels får 4 stjerner.
  • 4 stjerner til Richard Thompson sitt album Acoustic Rarities, som er en slags oppfølger til Acoustic Classics (2014) og Acoustic Classics II (2017), men som tittelen antyder er dette et utvalg med mindre kjente sanger. Dette er tre bra album med eminent gitarspelling fra Thompson, og en like god historieforteller/sanger er han også. Er ikke så mange andre som med så enkle midler formidler låter så bra som ham.
  • To Life, Death and Beyond; The Music Of Magma er visstnok «the first proper stab at making a film about Christian Vander and the band he has led for the last 48 years.» Et av de største prog-bandene fra Frankrike, ofte kategorisert som avant-prog, men de har vel mer eller mindre skapt sin egen sjanger. Denne skal jeg se.