Kategorier
Lest

Record Collector #456, August 2016

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

 • En artikkel om PJ Harvey med fokus på at hennes vinylutgivelser fra 90-tallet stort sett er samleverdige minnet meg på at jeg har et par mangler her i samlinga som bør fylles.
 • De japanske fuzzgitareksperimentalistene Boris sitt album Pink har fått deluxe-treatment. Nå kan du drukne hjernen over 3 LP-er med gitarlyd som høres ut som Hendrix med seriekoblede Marshall-forsterkere. Tøff og støyende R&R, 4 stjerner her, men jeg tror nesten jeg begynner å bli for gammal for dette…
 • Mick Harvey sitt nye album Delerium Tremens får 4 stjerner her, har allerede sikret meg et signert eksemplar av dette, tilgjengelig via forhåndsbestilling fra Mute Records. Dette er del tre i serien av album hvor han oversetter Serge Gainsbourg sanger til engelsk og gjør sine versjoner. Samtidig slippes de to første albumene i serien, Intoxicated Man (1995) og Pink Elephants (1997), også på vinyl. 
 • «I really wanted to make a statement about some of the nasty things I see going on in the world today», sier Jeff Beck om sitt nye album Loud Hailer. Flott det. Rosie Bones tar seg av vokalen så Beck kan konsentrere seg om gitaren. 4 stjerner her synes jeg blir i overkant, det musikalske her frister ikke meg annet enn unntaksvis, sett i forhold til hva han har levert tidligere.
 • Grapefruit: Yesterday’s Sunshine; The Complete 1967-68 London Sessions får 5 stjerner, og ser ut til å være snadder for UK psychpop fans. Denne samleren inneholder flere låter fra albumet Around Grapefruit (1968), men delvis i andre versjoner etter det jeg forstår, og pluss mye annet.
 • Bob Lind sitt nye album Magellan Was Wrong får også 5 stjerner. Lind er en amerikansk singer-songwriter som startet på 60-tallet, men var lenge borte fra musikken til han gjorde comeback på 2000-tallet. Fenger ikke meg helt dette, men så er jeg også bortimot allergisk mot scat-synging.
 • Mer Fuzzy Warbles fra Andy Partridge (XTC), nå har vi kommet til nyutgivelsen av nummer 7/8+Hinges (4 stjerner) i denne serien, som jeg også tidligere har nevnt. Her samlet i en 3xCD utgave.
 • Jeg burde hatt noen Rose Tattoo LP-er i samlinga, oppstilt ved siden av Backstreet Girls. Dessverre kjøpte jeg deres fjerde album, Southern Stars, først, og ble ikke inspirert nok til å undersøke videre bakover. For Southern Stars er et slapt album i forhold til de foregående, og spesielt den selvtitulerte debuten og oppfølgeren Assault & Battery. Når Repertoire UK nå kommer med disse i utvidede CD-utgaver, med bonusmateriale og hefter, blir det fristende. Alle deres tre første får 4 stjerner her.
 • Bevis Frond sine utgivelser blir for tiden nyutgitt med mye bonusmateriale, til gode kritikker (4 stjerner for både Any Gas Faster, New River Head og London Stone her). For virkelig å tømme lommebøkene til fansen så kommer enkelte av dem med ulikt utvalg bonusmateriale på hhv. vinyl- og CD-formatet, så skal du få med deg alt må du skaffe deg begge varianter. Har man de originale vinylutgivelsene blir dette litt i overkant, så jeg står over foreløpig og satser på at det kommer en CD-boks som samler det meste av bonusmaterialet senere. Det er lov håpe …
 • Earth, det nye albumet til Neil Young & Promise Of The Real kommer jeg til å stå over. Det meste fra Young havner i platehylla, men POTR fyller nok neppe Crazy Horse sine sko på denne konsert-3xLPen.
 • Cherry Red følger opp den svært utvidede nyutgivelsen av den legendariske britiske indiepop-samleren C86 (fra 1986) med C87, som ikke er en nyutgivelse men en ny relatert samler. 4 stjerner her for denne 3xCD boksen som garantert inneholder mye ignorerte i sin tid. Noe bra er det sikkert blant de 74 sporene …
 • DJ Format‘s Psych Out A Collection Of International Funky Fuzz Laiden Gems. Tittelen her sier det meste, eller kanskje lite … Oddball fuzzrariteter fra 60- og 70-tallet, sjansen er liten for at du har hørt noe av innholdet her før. Artig, men kanskje en noe for ufokusert samling til at den frister til innkjøp. For de som aldri kan få nok av obskure lyder. Kommer som både CD og 2xLP.
 • For labelsamlere med fokus på Vertigo Swirl vil den oppdaterte utgaven av boka om denne labelen fra Ulrich Klatte og Marcel Koopman være et must. Denne nye utgaven er gjennomillustrert så her vil nok også andre med mer generell vinylinteresse finne den morstom å bla i. Tittelen er da The Vertigo Swirl Label.
 • Mer for spesielt interesserte: Boka Beatles Gear; The Ultimate Edition av Andy Babiuk er en over 500 sider definitiv dokumentasjon av hvilke instrumenter de ulike The Beatles medlemmene brukte til hvilke tider og på hvilke innspillinger. Man blir jo imponert.