Kategorier
Lesestoff

Sverre Knudsen: Sverre Knudsen, 1979

Sverre Knudsen: Sverre Knudsen, 1979 Sverre Knudsen sin bok var trivelig ferielektyre! Kapitlene om The Aller Værste! mot slutten bygger det selvfølgelig opp mot, men ellers er det fornøyelig lesning hele veien i boka som lanseres som en «oppvekstfortelling fra 70-tallet». Det står mye om klær (Knudsen virker nesten like opptatt av klær og ytre framtoning som Patrick Bateman!), men mer interessant er det å lese om hva slags musikk han lyttet på gjennom årene, hvordan tidene forandret seg, spesielt da punken kom. TAV! framstår her mer som et prosjekt som så dagens lys gjennom en del tilfeldigheter enn et sammensveiset band, i hvert fall sammenlignet med andre store band i norsk rock, men det gjør selvfølgelig ikke klassikeren Materialtretthet noe mindre. Bakerst finner vi en liste over utvalgte låter og album som kommer anbefalt av Knudsen, delt inn i før/etter 1977. Albumene i før-77 lista kjenner jeg meg godt igjen i, med innslag som Wishbone Ash (Pilgrimage) og Van der Graaf Generator (Pawn Hearts), Derek and the Dominos (Layla), Pink Floyd (Atom Heart Mother og Meddle) og hele tre album med Cockney Rebel, fullt fortjent. I etter-77 lista finner vi både The Clash og Sex Pistols, sammen med Talking Heads, The Birthday Party, Psychedelic Furs og XTC, for å nevne noen av de jeg også har et sterkt forhold til. Begge albumlistene fungerer bra som en generell lytteguide til god musikk. Det er også en god del svart-hvitt bilder/illustrasjoner i boka, men gjengivelseskvaliteten kunne vært bedre. Klart anbefalt lesning!

Mitt eksemplar av boka hadde 6 blanke sider midt i (side 314-319), dessverre akkurat i den sekvensen hvor Knudsen drar til London og skal intervjue The Clash, så jeg fikk ikke med meg alt av den fornøyelige historien. Skal få fatt i et feilfritt eksemplar, for akkurat dette er et av høydepunktene i boka.

[Fikk etter hvert et erstatningseksemplar fra Aschehoug, det viste seg at feilen med de blanke sidene gikk igjen i flere eksemplarer, så sjekk ditt!]