Kategorier
Lest

Record Collector #454, June 2016

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • Elvis On Television 1956-1960 inneholder lydopptakene fra alle Elvis sine opptredener på fjernsyn fra denne perioden, fordelt på 2 CD-er. Medfølgende bok på 100 sider gjør dette til en fristende sak.
  • Helsides reklame for den kommende Steve Hackett vinylboksen med tittel The Charisma years 1975-1983. Ser ut til å være en flott sak med alle studioalbumene fra den tiden pluss to nye livealbum, Live At The New Theatre, Oxford (1979 og Live At The Reading Festival (1981), og litt mer tidligere uutgitt. 2 av studioalbumene er mikset på nytt av Steven Wilson (Please Don’t Touch and Spectral Mornings). Hadde det ikke vært for at jeg har de fleste av studioalbumene fra før ville denne gått inn på innkjøpslista. For meg er det nok heller mer aktuelt å gå for den tilsvarende CD-boksen kalt Premonitions, som har enda mer bonusmateriale.
  • Rett på handlelista havner derimot den nye trippel-LP utgaven av Kinks sitt album Everybody’s In Show-Biz (1972). Opprinnelig gitt ut som dobbel-LP, med en studio og en live-del, men på denne nyutgivelsen får vi en live-LP til som bonus. 
  • Pussig omtale av Chris Cohen sitt album As If Apart (4 stjerner), hvor anmelderen bruker halve plassen og vel så det til å diskutere «psych» som begrep. As If Apart sies å være «soft psych», men jeg ble ikke så veldig fanget av lydsnuttene jeg prøvde meg på, ganske søvnige greier. Det kan nok forklares med at referansen som ble trukket fram til Can nok var mindre relevant enn den tilsvarende til Deerhunter …
  • 5 stjerner til Kaytranada sitt album 99.9%. Hjelper ikke for min del, denne type hip-hop/R&B (eller hvor det nå plasseres sjangermessig) fenger meg nærmere 0.01%. Ville heller betalt for å slippe å høre på dette.
  • Jeg har ikke noen vinylutgivelser med The Move, så Esoteric sine nye deluxe CD-utgaver av henholdsvis debuten fra 1968 og oppfølgeren Shazam fra 1970 (4 stjerner til begge her) vil være interessante å se nærmere på. Debuten er utvidet til 3 CD-er, med både mono- og stereomikser pluss, mens Shazam kommer over 2 CD-er, begge med mye bonusmateriale fra BBC med mere. Og begge med hefter, selvfølgelig. Studioalbumene er remastret fra originale taper sies det, og da blir det kanskje også snakk om nyutgivelser på vinyl etter hvert, det er vel på tide.
  • Sundazed er ute med 2xLP-en Singles 1966-1969 (4 stjerner) med The Electric Prunes som samler alle deres singles på Reprise i dette tidsrommet. Remastret fra originale singlemastere sies det, det høres bra ut. Vinylutgivelsen er visstnok presset av Rainbo, som har et litt frynsete rykte i forhold til varierende kvalitet på pressingene. Har ikke alltid blitt imponert over pressingene på Sundazed sine utgivelser, men lydkvaliteten/mastringene har som regel holdt mål. Første rapport på Hoffman forumet melder om en ikke helt flat pressing av denne spesifikke utgivelsen, men det trenger jo ikke ha så mye å si for avspilling. Får følge med videre på Hoffman før jeg bestemmer meg her.
  • Har ikke snappet opp Wire sin nye Nocturnal Koreans ennå (4 stjerner). Bør vel det, de holder fremdeles mål.
  • Soul Jazz fortsetter sin flotte Punk 45 2xLP serie, nummer 6 har fått tittelen Chaos In The City Of Angels And Devils; Hollywood From X To Zero & Hardcore On The Beaches: Punk In Los Angeles 1977-81 (4 stjerner). Fine greier.
  • God omtale i RC også av den tidligere nevnte boka til John Lias (Spinning Around – A History Of The Soul LP).