Kategorier
Norske utgivelser

Brontupisto: Brontupisto 12"

Brontupisto: Brontupisto

Google Translate ga meg ikke svar på hva det finsk-dinosaur-klingende navnet betyr, etter forslag som «tordenbaker» og «tordenkyllingbuljong» fant jeg det best å bare konkludere med at navnevalget er temmelig originalt. Brontupisto kommer fra Kristiansand og etter et drøyt års eksistens er bandet ute med sin vinyldebut, en tolvtommer med fem låter. Spenstig og melodisk countryrock av den umelankolske typen, med fine folk-inspirerte vokalharmonier og litt lett sørstats-tvang i gitarene, uten forsøk på å fornorske det amerikanske uttrykket som det nesten høres ut som om de har fått inn med morsmelka. Den vakre «New Memories» starter ganske rolig, men også den glir over den samme middels up-tempo, dansbare country-grooven som de fleste låtene på EP-en går i. Litt mer variasjon her hadde kanskje gjort seg, men på den annen side er dette stilsikkert og stødig hele veien. Det er også det solide gitararbeidet, tidvis glimter dette såpass til at det kan forsvares å strekke seg til Lynyrd Skynyrd (eller kanskje heller Rossington Collins Band) som referanse, men Brontupisto er nok generelt litt lettere på foten enn de gode gamle sørstatsheltene. En fin debut fra et band vi sikkert får høre mer fra, og en god pressing på svart vinyl som kan bestilles fra Big Dipper.

Brontupisto