Kategorier
Norske utgivelser

Spidergawd: Into Tomorrow / Devil Got My Woman 7" ltd 320

Spidergawd: Into Tomorrow Spidergawd: Into Tomorrow «Spidergawd» er tittelen på en låt på Jerry Garcia sitt soloalbum Garcia fra 1971, med tidvis disharmonisk space-piano eksperimentering, så det er vel neppe det musikalske her som eventuelt er bakgrunnen til at dette Motorpsycho-relaterte bandprosjektet har valgt det navnet. Frontfigur Per Borten (gitar & sang, kjent fra Cadillac, The Moving Oos, The New Violators, etc.) sammen med Kenneth Kapstad (trommer), Bent Sæther (bass) og Rolf Martin Snustad (sax), starter det hele med ganske så tradisjonell Stones-swaggering rock på A-siden («Into Tomorrow»). Ikke sensasjonelt nyskapende, men det svinger bra og er tøft nok. På B-siden finner vi Skip James sin «Devil Got My Woman», en låt som også Scorsese hadde med på sitt Best of the Blues prosjekt, og her gjør Borten sin tolkning med  autentisk preg, «gammel» lyd med vreng på både gitar og vokal. Mens vi venter på debutalbumet, kan du høre en tredje låt på Radio Revolt sitt Hagelangs, du finner «Blauer Jubel» ca. 29 minutter ut i sendingen. Kanskje en litt mer spennende låt enn «Into Tomorrow», og etter den må det være lov å forvente et debutalbum fylt med drivende god riffbasert rock’n’roll.

Nok en lekker vinylutgivelse fra Crispin Glover Records, på rød transparent vinyl, limitert til 320 eksemplarer. Omslaget er trykket i 5 ulike varianter i 3 ulike fargevariasjoner, så det finnes i hele 15 ulike utgaver! Det kan vel bli en utfordring i det hele tatt å få tak i et eksemplar, for de fleste av dem var inkludert i billettprisen og delt ut til publikum under debutkonserten til Spidergawd, men en ganske limitert utgave av «Into Tomorrow» singelen uten omslag vil det være mulig å få tak i, prøv Crispin Glover Records. Debutalbumet kommer i slutten av januar, men før det kommer visstnok en singel til.

Spidergawd: Into Tomorrow