Kategorier
Norske utgivelser

Mona & Maria: My Sun LP hvit ltd 100

Mona & Maria: My Sun

Mona & Maria sin debut-LP My Sun har høstet mange lovord og gode kritikker, ikke bare i Norge, men også Shindig! Magazine gav nylig tommelen opp. Referanser som Joni Mitchell, Stevie Nicks og Nico har blitt trukket fram, ikke ufortjent, store sko å fylle, men greie hint om hviken musikalske retning duoen beveger seg i. Vi får en viss 70-talls stemning, men det er en soberhet her som kanskje holder de store følelsene litt i sjakk, stemningsmessig heller albumet mer mot en slapp og litt smågrå morgen hvor solskinnet ikke helt har trengt gjennom skodda. Det er mulig omslaget forsterker dette inntrykket en tanke. De har fått god hjelp i studio fra en lang rekke musikere, inkludert både strykere og blåsere, noe som gir arrangementene et visst orkestralt preg, men likevel en lavmælt og luftig produksjon, nesten flyktig til tider. Selv om sangen utstråler varme, drar enkelte ganger arrangementene andre veien, de kan virke litt kjølige og kalkulerte, og det smått eksperiementelle virker veloverveid. Likevel en mer enn lovende debut fra en duo det skal bli spennende å følge videre. Jansen Plateproduksjon har presset en utgave på hvit vinyl i 100 nummererte eksemplarer, som kan bestilles fra Tiger.

12.11.13: Siste Record Collector er også svært positive, med 4 stjerner: «… forge a phosphorescent meld of folk, West Coast hippiedom and psychedelia with a splendid vintage production. Not only does it have a lof of mileage in 2013, but it will bloe the minds of those 60s obsessives out there.»