Kategorier
Utenlandske nyutgivelser

Hills: Master Sleeps LP gul vinyl ltd 200

Hills: Master Sleeps

Svenske Hills sitt Master Sleeps album fra 2011 er nok et bedre startpunkt enn deres Live som jeg omtalte tidligere. Her er låtene mer kompakte, selv om tittelkuttet strekker seg mot 10 minutter. Åpningskuttet «Rise Again» drar avgårde i retning av Electric Moon og deres eminente wah-phaser-infiserte fuzzgitarinstrumenaler, men Hills viser ellers større variasjon både i tempo og uttrykk. Orgelbaserte «Claras Vaggvisa» er en fin og melankolsk i all sin enkelhet, og har kanskje i liket med et par andre låter en viss folk-inspirasjon i tonevalget. Tittelkuttet er bluesbasert og kraut-monoton uten at det blir kjedelig, men dette er nok et album for de med sans for låter som skrider sakte fram over et fundament av bass og rytmer som gjentar sine bevegelser med litt variasjoner gjennom hver enkelt låt. Litt vokal får vi også, for eksempel på den noe mørkere «Death Shall Come», men det er mer stemningsskapende enn fortellende. Utgivelsen på Intergalactic Tactics Records fra 2011 er verre å få tak i nå, spesielt et av de 150 eksemplarene som kom på blå vinyl, så denne nyutgivelsen på Rocket Recordings er velkommen. 200 av dem kommer på gul vinyl og begynner vel også smått å bli vanskelig å få tak i. Prøv Discogs, ser ut som svenske Motljud har et eks tilgjengelig.

Hills: Master Sleeps