Kategorier
Utenlandske nyutgivelser

The Birthday Party: Mutiny! / The Bad Seed 2×12" ltd 1500

The Birthday Party: Mutiny! / The Bad Seed Det var mot slutten av sin eksistens at The Birthday Party sin kreativitet eksploderte, samtidig som bandet imploderte. Disse to EPene ble spilt inn mot slutten av 1982 (The Bad Seed), og begynnelsen av 1983 (Mutiny!), og inneholder noe av det mest energiske, knugende og fascinerende rocken har å by på. Et kontrollert kaos av splintrende apokalyptisk lyd som det sikkert var en utfordring å produsere rent lydteknisk, og selv om råskapen kanskje ikke høres like revolusjonerende ut i dag som den gjorde i sin tid, slår dette fremdeles føttene under det meste, takket være den unike intensiteten som formidles. Den USA-baserte labelen Drastic Plastic Records har fått skryt for lydkvaliteten på en del av sine tidligere nyutgivelser, blant annet står de bak en definitiv utgave av Clash sin debut-LP. Energien er bevart også her, selv om de har valgt å mastre disse to EPene litt lavere lydnivåmessig i forhold til originalutgivelsene, kanskje ikke så rart.

Denne utgaven på farget vinyl er limitert til 1500 nummererte eksemplarer, og som en staselig bonus får du en singel på gullfarget vinyl inneholdende to tidligere uutgitte kutt fra Mutiny!-sesjonene. Disse to kuttene, «Six Strings That Drew Blood» og «Pleasure Avalanche», er hentet fra råmikser, siden studiobåndene fra Mutiny!-sesjonene har gått tapt. Men det er ikke noe å si på lydkvaliteten, og for fans er disse to kuttene nesten verdt hele investeringen. Alle Nick Cave fans bør ha disse to EPene samlingen, og det eneste som mangler her i forhold til at dette er optimale nyutgivelser, er at tekstarket som originalt følger med Mutiny! ikke er reprodusert. Jeg vet ikke om noen norske forhandlere har tatt inn denne (det burde de!), men de kan bestilles fra blant andre Amazon US og Amazon UK.

08.11.13: Nå har Big Dipper denne inne, men neppe så mange eks!

The Birthday Party: Mutiny! / The Bad Seed 2x12