Kategorier
Norske utgivelser

Rain: Make The Day Break LP ltd 500

Rain: Make The Day Break Tyske Shadoks gav i fjor ut Rain: Norsk Suite, en hyggelig introduksjon til et av de mer spennende norske bandene fra slutten 60-tallet, som også eksisterte videre utover 70-tallet uten å skrive seg inn i historen med noen egne utgivelser. I kjølvannet av Norsk Suite fikk Shadoks også i hende noen ganske så unike konsertopptak med bandet, skaffet til veie av gitarist/vokalist Åsmund Feidje. Opptakene er fra 1974, lyden er god, og sett i et historisk perspektiv må framføringene kunne beskrives som oppsiktsvekkende. Her viser bandet seg fra sin beste side, dynamisk og progressivt fra en svært musikalsk trio, som ved siden av Feidje bestod av Carl Jørgen Kiønig (trommer, perkusjon) og Knut Heljar Hagen (orgel, vokal). Orgelbassen har litt vreng, tilsiktet eller ikke, det låter bare tøft og gir det hele et visst trøkk. Ikke la deg skremme av at ikke alt er originalmateriale her, for når Rain covrer låter som «Summer In The City» (John Sebastian) og «Piece Of My Heart» (Jerry Ragovoy) er det langt fra plankekjøring, man trygt si at de gjør låtene til sine egne, gjennom eksperimentelle og tildels luftige arrangementer, sannsynligvis pluss en god dose improvisasjon. Opptaket er heller ikke pyntet på, Feidje glemmer for eksempel teksten på «Make The Day Break» og kjører i stedet første vers flere ganger, noe Shadoks bøter på ved trykke teksten i sin helhet i innlegget. Pluss på et fint utvalg av unike bilder og en strøken vinylpressing, og du har nok en super utgivelse fra Shadoks. Etter Make The Day Break bør Rain sin innførsel i norsk rockhistorie heretter noteres med fetere bokstaver. Utgivelsen er limitert til 500 eksemplarer, og kan skaffes fra Panorama Records, Big Dipper og The Garden.

Rain: Make The Day Break

Rain: Make The Day Break