Kategorier
Lesestoff

Encyclopaedia of Industrial Music Volume 3 bok+CD ltd 300

Encyclopaedia of Industrial Music Volume 3

Polske Rafal Kochan er midt oppe i det som i utgangspunktet kan se ut som en umulig oppgave for en enkelt person å gjennomføre, å produsere et oppslagsverk som dekker «industrial music». En stor utfordring er å avgrense hvilke artister som skal inkluderes, og uansett utvalg, vil noen mene at den mangler og at den burde vært inkludert. At Kochan har valgt å inkludere enkelte sentrale inspirasjonskilder og historiske forløpere for sjangeren, ikke bare musikere, men også forfattere og filmregissører, gjør bøkene bare mer interessante å bla i fra perm til perm. En kanskje enda større utfordring er artistdiskografiene. Mange av artistene som er inkludert her har mildt sagt omfattende og tildels kompliserte kataloger av utgivelser bak seg, gjerne under flere ulike navn, i ulike konstellasjoner, og er i tillegg med på et utall samleutgivelser. At vi bare får selektive diskografier her, synes jeg derfor er greit, men det betyr selvfølgelig at utvalget kan, og vil bli diskutert. Artistpresentasjonene er også av den kortfattede typen, så forvent introduksjoner, ikke dyptgående analyser. Av norske innførsler i dette bindet er Jazkamer, Lasse Marhaug, Mortiis, Arne Nordheim og NXP (Tore Stemland). Som en bonus følger det med en CD med tidligere uutgitte kutt med utvalgte artister fra boka. Innvendinger til tross, dette er en unik serie som interesserte bør sjekke ut. Førsteopplaget er limitert til 300 eksemplarer. Kan bestilles fra Impulsy Stetoskopu, eller for eksempel Boomkat.

Encyclopaedia of Industrial Music Volume 3