Kategorier
Norske utgivelser

The Devil And The Almighty Blues / Daniel Norgren 7" ltd 100

The Devil And The Almighty Blues / Daniel Norgren

The Devil And The Almighty Blues / Daniel Norgren

Vinylbutikken Backbeat i Tromsø feiret sitt ett-års jubileum rett før jul i fjor ved å gi ut denne split-singelen med Oslo-bandet The Devil And The Almighty Blues og det svenske enmannsbandet Daniel Norgren. Det norske bidraget, «The Christmas Ghosts of Charlie Barracuda», er blues av det litt tyngre slaget, 70-talls, seigt og nesten doom-aktig, solide saker. Norgren sin egen kjøkken-innspilling av en piano boogie-shuffle blues tar oss tilbake til 30-tallet både lydmessig og musikalsk. Jeg regner med at knitringen og forvrengningen som tidvis høres her er et bevisst grep. To ulike sider av bluesen, en fin jubileumsmarkering, og i et nummerert opplag på bare 100 eksemplarer kan dette fort bli en samleverdig utgivelse. Vedlagt utgivelsen følger kopi av et pent håndskrevet brev med en god presentasjon av innholdet sammed med en julehilsen fra vinylentusiastene Robert Dyrnes og Kari Westergaard, som sammen driver Backbeat i Tromsø, med Big Dipper som støttepartner, hvor du også kan bestille singelen.

The Devil And The Almightly Blues / Daniel Norgren