Kategorier
Norske nyutgivelser

Ihsahn: The Adversary 2xLP ltd 200 hvit vinyl

Ihsahn: The Adversary

Finske Blood Music spesialiserer seg på å gi ut flotte vinylutgivelser av mer eksperimentell ekstrem-metal, og rett før jul var turen kommet til norske Ihsahn sitt album fra 2006, The Adversary, som til nå ikke har vært tilgjengelig på vinyl. Dette er solodebuten til Ihsahn, gitarist og vokalist i Emperor, og markerte starten på en rekke kritikerroste album. Nummer fire i rekken, Eremita, kom i fjor. The Adversary er tidvis en intens lytteopplevelse, men variasjonen er også svært stor, og det er vel ikke direkte feil å beskrive musikken som melodisk prog-metal like mye som symfonisk black metal. Liker du avansert metal med intrikate arrangementer vil du finne mye å henge ørene i her. Ikke mye er overlatt til tilfeldighetene, og selv om produksjonen kanskje kan føles litt overkalkulert og programmert, er det ikke tvil om at Ihsahn med denne utgivelsen befestet sin posisjon som en av metalens tekniske perfeksjonister.

Vinylutgivelsen fra finske Blood Music er en flott sak med trippelt utbrettsomslag, medfølgende plakat og fine pressinger med innholdet fordelt over to 45RPM LPer. Svært limitert er den også, 200 eksemplarer på hvit vinyl og bare 100 på svart, og er dessverre allerede vanskelig å oppdrive, begge variantene ble utsolgt på kort tid. Så her er det nok eBay, Discogs eller andre kanaler som må benyttes hvis man ønsker å få tak i et eksemplar.

Ihsahn: The Adversary