Kategorier
Utenlandske utgivelser

Tenderleaves: Follow The Trail LP

Tenderleaves: Follow The Trail

Karmakosmetix er en spennende norsk label, med blant annet kritikerroste Hanne Kolstø i stallen. Tenderleaves sitt debutalbum fra 2010 har jeg ikke hørt, men ser at den også fikk tildels gode omtaler. Årets oppfølger Follow The Trail kom også på vinylformatet, og det har blitt en fin utgivelse. Kjernen i bandet utgjøres av vokalist Even Øygarden og gitarist/pianist Geir Kongshaug, som også i fellesskap skriver alle låtene. Det er vanskelig å ikke tenke Jeff Buckley når man hører stemmen til Øygarden, noen av låtene gjør det svært vanskelig å komme utenom en slik sammenligning. Det er til tider svært vakkert og elegant, selv om det er et lite stykke igjen til det beste Buckley presterte.

En annen musikalsk referanse kan være Richard Hawley, selv om han har en stemme som går dypere. Albumet har et variert utvalg av låter i et glatt og pent poplandskap inspirert av mørk americana, crooner-pop og lettere progrock. Kanskje en lett sprikende miks, men enkeltlåter fungerer svært bra, spesielt når arrangementene er enkle og låtene drar mot det melankolske, som for eksempel «Come», «No Rest for the Wicked» og «In Vain». I tillegg til stemmeprakten til Øygarden, må også en eminent slidegitar nevnes. A-siden synes å være sterkere enn B-siden rent låtmessig, men bevares, det er mye å glede seg over her.

Omslaget er laget av Erik Pirholt, og er nesten verdt et innkjøp i seg selv. Pirholt står også bak omslagene til Hanne Kolstø sine utgivelser, men dette til Follow The Trail er styggvakkert! Pen pressing også.

Tenderleaves: Follow The Trail