Kategorier
Utenlandske utgivelser

My Sleeping Karma: Soma LP svart/hvit ltd 300

My Sleeping Karma: Soma

Jeg kjenner ikke til back-katalogen til det tyske instrumentalbandet My Sleeping Karma, så Soma er mitt første møte med dem. I utgangspunktet er dette musikk jeg har sansen for: småmørk repetitiv instrumental rock med islett av psykedelia. Omslaget har med de obligatoriske soppene, er gjennomgående blått og mørkt, og står sånn sett i stil til det noe melankolske draget over musikken. Bruken av ren gitarlyd blandet med fuzzpartier fungerer bra, og skaper en dynamikk som utnyttes ofte. Låtene består stort sett av enkle temaer som spinnes rundt en grunntone, og denne oppskriften kan til tider virke vel enkel. Synthbruken er ganske behersket og brukes kun som krydder, det er gitaren som er hovedelementet. Et visst musikalsk slektskap til mer interessante Earth og Pelican, behersket og tilmålt, men My Sleeping Karma virker også mer stillestående. Noe som bidrar til dette inntrykket er produksjonen, hvor spesielt trommer og symbaler har fått en litt matt lyd, med lite sting, men selv det tatt i betraktning, klarer jeg ikke å forbli engasjert så veldig lenge av gangen i dette albumet. Når det er sagt, så er det noen nydelige mollstemte temaer her, og som musikk for å la tankene flyte kan sikkert dette fungere bra. Utgaven på svart/hvit splatter vinyl er limitert til 300 kopier, og kan bare bestilles direkte fra Napalm Records.

My Sleeping Karma: Soma