Kategorier
Norske nyutgivelser

Øystein Sunde: Klå LP

Øystein Sunde: Klå

Spinner Records har nylig sluppet Øystein Sunde sine fem første album som en 5-CD boks, og parallellt kommer også hvert av albumene på 180-grams vinyl. Av spesiell interesse er instrumental-albumet Klå fra 1973, et album som solgte mindre enn noen av hans andre album, og har dermed blitt et ettertraktet samleobjekt på vinyl. Nå gikk Øystein Sunde selv ut og sa at han var litt flau over disse tidlige albumene, men da var det nok ikke det musikalske han tenkte på, men kanskje enkelte av tekstene, som kan ha innslag av humor som tiden har løpt litt i fra. Dette er selvfølgelig Klå skjermet fra, og nå når albumet er lettere tilgjengelig igjen, vil sikkert mange finne glede i å høre Sunde sin eminente gitarteknikk gjennom et instrumentalt album. Jeg har sammenlignet lyden med en ganske strøken original LP, og denne nyutgivelsen er helt på høyde. LPen ser strøken ut, og omslaget er også godkjent gjengitt, kun et par detaljer er verdt å kommentere: Deler av teksten på baksiden er ikke gjengitt som en tro kopi, det ser vi fordi teksten blant annet er brukket om annerledes, samt at bildet av notelinjene på baksiden har blitt så mørkt at detaljene ikke vises. Men selv om detaljnivået på baksiden ikke er helt på høyde med originalen, er både forsiden og baksiden OK gjengitt. Remastring av lyden, samt oppussing av omslaget er forøvrig gjort av Lydmuren AS, og referansene de lister tyder på at de også sto bak den noe variable kvaliteten av omslagene til Universal sine nylige nyutgivelser, blant annet den katastrofale baksiden av TNT sitt debutalbum, men når det gjelder Klå har altså resultatet blitt bra. Kan kjøpes hos Big Dipper, The Garden eller Platekompaniet.

Øystein Sunde: Klå nyutgivelse 2012

Sammenligning detalj bakside original vs. nyutgivelse

sammenligning tekst bakside original vs nyutgivelse