Kategorier
Norske utgivelser

Caves of Steel: Troposphere/Magnetosphere 12" ltd 300

Caves of Steel: Troposphere

Den instrumentale post-rocken lever videre, noen mener den har krampetrekninger, men det gis fremdeles ut en del bra fra den kanten, blant annet fra band som Mono, Explosions in the Sky og Mogwai. Nå er det kanskje ikke post-rock den eneste merkelappen som kan klistres på Caves of Steel sin instrumentale gitarrock, men musikken har et klart slektskap til sjangeren, selv om dette ikke er så veldig eksperimentelt. De mer atmosfæriske og blåmørke låtene har en fin dynamikk  med krystallklare gitarer som glir fint mellom melankolske skjær og fuzzgitarer som kræsjer i dem. Et par av de mer kompakte låtene uten denne variasjonen hadde kanskje trengt noe mer for holde den samme interessen gjennom flere lytterunder, men sett under ett er dette en utgivelse jeg mer enn gjerne hører igjen, og et band det skal bli spennende å følge videre. Caves of Steel slapp EPen Dear Satan  i 2009, men dette er deres debut på et fysisk format. Utgivelsen på nystartede Doognad Records kommer på blank transparent vinyl, og er presset i 300 eksemplarer. Et mindre parti av disse kan bestilles sammen med CoS grytekluter, strikket av bandet selv! Hvor mange eksemplarer det er snakk om er uvisst, og avhenger sikkert av strikkelysten, men dette påfunnet er selvfølgelig en ekstremt hyggelig personlig vri. I følge samboeren er strikkekvaliteten på gryteklutene upåklagelig, har innbrodert CoS logo, og er lettere tovet, så du kan bruke dem uten å være redd for å brenne deg på hendene. Du kan også kjøpe EPen sammen med en CoS t-skjorte, også den i et ganske begrenset opplag. Begge disse variantene er tilgjengelig fra Doognad Records, men er du ute etter vinylen alene kan den bestilles fra Big Dipper, Tiger eller The Garden. Doognad er forøvrig snart klare med en vinylutgivelse med nytt materiale fra norske 1099, også veldig spennende!

PS: Caves of Steel er forøvrig ikke først ute med vinylrelatert strikking her i landet, Stina Stjern slapp sin første 7″ singel med hjemmestrikkede omslag, og du kan se de fleste av dem i denne YouTube videoen.

Caves of Steel: Troposphere/Magnetosphere

Caves of Steel grytekluter, lettere tovet