Kategorier
Norske nyutgivelser

Bridges: Fakkeltog LP ltd 300

Bridges: Fakkeltog

Da Bridges kom med utgivelsen Fakkeltog i 1980 var det få som ante hva som var i gjære, og at Magne Furuholmen og Pål Waaktaar senere skulle være sentrale i Norges mest suksessrike band noensinne. Fakkeltog fikk laber mottakelse, og LPen som ble trykket i 1000 eksemplarer solgte ikke noe særlig, og mange havnet i billigbunkene priset til en tier eller to. I dag må du ut med flere tusen kroner for et eksemplar. Det har heller ikke vært noen nyutgivelser av denne på vinyl, inntil nå. Den italienske labelen Luna Nera står bak denne, som neppe er offisielt lisensiert, men både omslag og vinylpressing holder rimelig bra kvalitet. Forsiden er identisk med originalen, mens baksiden ser ut til å være laget spesielt for denne utgivelsen. Lydkvaliteten er det heller ikke noe å si på, så langt jeg kan bedømme. Sannsynligvis er en strøken LP benyttet som kilde, noe som er et brukbart alternativ når man ikke har tilgang til masterbånd. Musikalsk er dette selvfølgelig interessant på grunn av den etterfølgende historien, men albumet har også status som en «hidden treasure» i enkelte kretser. Kan bestilles fra Panorama Records, men ikke vent for lenge, skarve 300 eksemplarer er neppe nok til å dekke verken den norske eller internasjonale etterspørselen over tid. Sjekk også den artige beskjeden som er ripet inn i matrixen på denne LPen … noen får slenge den inn i kommentarfeltet etter hvert …

Bridges: Fakkeltog

Bridges: Fakkeltog - bakside av omslag