Kategorier
Lesestoff

Per Ole Hagen: Norwegian Metal

Per Ole Hagen: Norwegian Metal

Utstillingen Norwegian Metal – In Concert åpner 30. mars i Galleri MAP i Oslo, men allerede nå er den trykte katalogen tilgjengelig i bokform fra Kolofon Forlag. Boken samler 60 bilder tatt av fotograf Per Ole Hagen fra NRK, og her er det mange blinkskudd fra konserter med for det meste norske ekstremmetal band, de fleste tatt i perioden 2008-2011. Det er lett å se at det visuelle uttrykket er viktig i metal, og norsk black metal har jo satt en ny standard her, noe Peter Beste dokumenterer i sin flotte fotobok True Norwegian Black Metal. Sammenlignet med det praktverket blir dette en mindre essensiell utgivelse, men det er en artig bok å bla i, uansett hva man måtte mene om metal sjangeren og dens sminke- og teaterfaktor. Kan bestilles direkte fra Kolofon eller fra Adlibris. NB: Galleri MAP har i disse dager en utstilling med Sister Rain, hvor de blant annet stiller ut bandets ulike vinylutgivelser, som ofte kom i små opplag, noen med omslag i silketrykk. Denne utstillingen varer til 18. mars, og inkluderer en konsert med bandet fredag 16. mars. Noe å få med seg hvis man har muligheten.