Kategorier
Lesestoff

Vincebus Eruptum nr. 12 ltd 500

Vincebus Eruptum 12

Den italienske zina Vincebus Eruptum var aktiv fra 1999-2002, men våknet til live igjen i 2009, og kommer nå med sitt femte nummer i denne andre perioden. Dette er en liten zine i A5 format og 40 sider, men med fargetrykk på alle sider og en layout som gjør dette til en flott visuell opplevelse. Innholdsmessig er det et skarpt fokus på stoner rock (ikke overraskende navnet tatt i betraktning) og relatert psykedelia, jevnt fordelt mellom intervjuer og plateomtaler. Når den nå også kommer med CD som vedlegg, er det lite å vente på, hvis dette er musikksjangre som fenger deg. Denne «deluxe»-utgaven kommer attpåtil i 500 nummererte eksemplarer, og av innholdet kan nevnes intervjuer med Lee Dorrian (Cathedral og eier av den flotte labelen Rise Above Records), Black Rainbows, Zippo og Gentlemans Pistols. Kan bestilles direkte fra Vincebus Eruptum, og nettstedet deres gir også en bra oversikt over tidligere utgaver.

Vincebus Eruptum 12