Kategorier
Norske nyutgivelser

The Beste: En Sang For Åtte Kroner / Blått 2xCD

The Beste: En Sang For Åtte Kroner / Blått Etter feilskjæret med Lukk Opp Kirkens Dører, er det godt å se at Plastic Strip er tilbake på sitt vanlige gode spor med denne nyutgivelsen av The Beste sine to album En Sang For Åtte Kroner (1985) og Blått (1987). To utgivelser som det kan være en utfordring å få tak i på vinyl selv om kanskje ikke samleverdien har gått helt i taket, så at de nå kommer på CD er helt på sin plass. The Beste bestod blant andre av Sverre Knudsen og flere fra The Aller Værste sammen med Kjartan Kristiansen fra Wannskrækk (og senere DumDum Boys) og Sven Kalmar (Holy Toy). En spennende sammensetning, men dessverre var mottakelsen heller lunken fra musikkpressen, og utgivelsene solgte ganske lite. Fint da at når historien skrives i dag så er omtalene overveldende positive, som disse fra Dagbladet og Groove. CD utgaven har remastret lyd, kommer med booklet med tidligere uutgitte bilder, og nye linernotes. Såfremt ikke Plastic Strip kommer med en tilsvarende vinylutgivelse, er dette et anbefalt kjøp fra Big Dipper, Tiger eller Platekompaniet.

08.02.12: Se også JP sin omtale i Luna Kafé (på engelsk).