Kategorier
Utenlandske nyutgivelser

Circle: Taantumus 2xLP brun vinyl ltd 200

Circle: Taantumus Circle er en artig gjeng med finner som kan finne på mye rart, både musikalsk og ellers, noe som kommer godt fram på DVD-dokumentaren Saturnus Reality fra 2008. Selv om de av og til definerer seg som NWOFHM (New Wave Of Finnish Heavy Metal), spriker de musikalsk i mange retninger, som for eksempel mot ambient og progrock. Musikken på Taantumus er for det meste instrumental, og basert i minimalistiske riff som gjentas til du enten kjeder deg i hjel eller blir dratt inn i musikken, avhengig av hvor godt utgangspunktet var. Noen vil kanskje kalle dette post-rock. «Morn» heller mot blues og funk, og er et eksempel på noe av det mer vellykkede fra dette albumet. Taantumus ble gitt ut i 2001 på CD, først nå kommer vinylutgaven, presset i 500 eksemplarer på svart vinyl, og 200 på transparent brun. Kan bestilles fra Ektro Records.