Kategorier
Norske nyutgivelser

Kaizers Orchestra: Violeta Violeta LP gul vinyl ltd 500

Kaizers Orchestra: Violeta VioletaFørste del av Kaizers Orchestra sin Violeta Violeta trilogi ble trykket i 1700 eksemplarer på svart vinyl og 300 på transparent brun. Siden begge disse er mer eller mindre utsolgt, trykkes det nå et nytt opplag på gul vinyl, denne gangen i 500 eksemplarer. Bortsett fra vinylfargen er utgivelsen identisk med første opplag. Ikke alle samlere er spesielt begeistret for denne måten å gi ut «limiterte» opplag på. «Limitert» brukes jo som et effektivt salgsargument, og selve begrepet uthules jo hvis en label ett år etter bare trykker opp et nytt «limitert» opptrykk i en annen farge. Det er jo ikke snakk om en nyutgivelse, men bare et nytt opptrykk av samme utgivelse, som da fører til at den opprinnelige markedsførte opplagsbegrensningen utvides. På den annen side så er det jo en effektiv måte å dempe vinylspekulasjon på, og høye priser på QXL, og det er vel på en måte positivt.