Kategorier
Norske nyutgivelser

The Beatniks: Fly Middle East EP ltd 200 rød vinyl

Beatniks: Fly Middle EastBeatniks var en av de «fire store» norske rockebandene på 60-tallet, sammen med The Cool Cats, The Pussycats og The Vanguards. Fly Middle East  ble gitt ut i 1963 som en følge av at de vant Nordisk Shadowmesterskap med tre av disse låtene. EPen beskrives av Willy B. (RIP) som «den beste plata som noensinne ble laget av et norsk shadows-band», og selv om jeg må innrømme at jeg er for ung til å ha den store lidenskapen for denne musikken, så låter dette fremdeles friskt i dag. Låta «Istanbul» kan sikkert brukes i filmer til evig tid. Sandem Records slapp denne nyutgivelsen på platemessen i Folkets Hus i Oslo 5. november, med 300 eksemplarer på svart vinyl og 200 på rød vinyl, til priser som var litt i overkant av hyggelige. Rune Halland har ennå noen eksemplar igjen på rød vinyl i sin nettbutikk Cruisin’ Records.

Beatniks: Fly Middle East på rød vinyl