Kategorier
Lest

Record Collector #512, December 2020

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • Elton John samleboksen Jewel Box får 4 stjerner, den tilbyr blant annet 60 hittil uutgitte spor, demoer og annet som strekker seg helt tilbake til 1965. Pluss et lass med B-sider, et utvalg av Elton John sine egne favoritter, og en CD med låter som ledsager hans selvbiografi Me, fra 2019. Selv på den er det ikke særlig med hits å finne, så noen hitsamling er dette ikke. Store deler av innholdet er kurert av John Higgins, selv en ivrig platesamler: «Jewel Box wilfully sidesteps the demands of any archetypal greatest hits collection, containing only two singles that breached the Top 20 anywhere in the world … what concers us here are the more forensic, forgotten chapters, the overwhelming majority of which are worthy of retelling.» Kommer som 8xCD boks, men også som 9xLP boks med et litt mindre utvalg av «rariteter» og B-sider, i tillegg til at innholdet også er delt opp i tre separate vinylutgivelser.
  • 3xCD samleren Dust On The Nettles: A Journey Through The British Underground Folk Scene 1967-72 var en flott sak, og nå er Grapefruit ute med en oppfølger kalt Sumer Is Icumen In: The Pagan Sounds Of British And Irish Folk 1966-75. 3 CD-er, 60 spor og 40-siders hefte. (Utgivelsen får 5 stjerner i Shindig! #111: «This is a freshly-plucked classix, a pan-season essential that wil take you from dark spell-casting and sacrifices to joyful, sky-clad frolicking at the drop of a bippity boppity hat.»)
  • Historien bak Jimi Hendrix sin deltagelse i filmen Rainbow Bridge er rimelig spesiell, noe tittelen på dokumentarfilmen som kom i fjor også indikerer: Music, Money, Madness: Jimi Hendrix In Maui. Filmen kan trygt anbefales, og det kan også de medfølgende konsertopptakene. Lydkvaliteten er prima (takket være ny restaurerings-teknologi) og omstendighetene til tross, Hendrix er i storform. Konsertopptakene kommer også som rene lydutgivelser på CD- og vinylformatet, men her må nok Blu-ray utgivelsen få den varmeste anbefalingen. Essensielt for fans. (Blu-ray utgivelsen får 5 stjerner i Shindig #110: «Shines a light on the goings on behind this bizarre episode which saw Hendrix playing an open air show amid high winds in front of a surreal gathering of spaced-out freaks on a cattle ranch on the side of Maui’s Haleakala volcano on 30th July 1970.»