Kategorier
Lest

Record Collector #507, July 2020

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • Artig anekdote fra månedens samler, Brent Newitt (Vinyl Fanatiks), som forteller at han en gang solgte en svært ettertraktet LP til en russisk oligark, som hadde såpass store ressurser til rådighet at han hadde egne agenter som reiste rundt og hentet samleobjekter for ham. Newitt lurte på om LP-en noensinne ble spilt igjen …
  •  Homegrown er tittelen på et nytt Neil Young album, men opptakene er fra 1974. Av en eller annen grunn ble prosjektet skrinlagt, og albumet så aldri dagens lys, før nå. «It turns out Homegrown was more of a natural continuation of the weird, stoned splendour of Times Fades Away and On The Beach than the lush singer-songwrite fare of Harvest.» En gavepakke til fans fra arkivene til Young.
  • The Complete Mercury Recordings 1986-1991 samler sju Johnny Cash album fra denne perioden, som nok ikke er hans mest interessante. Anmelderen her anbefaler heller samleutgivelsen Easy Rider , som kom i fjor og inneholder de beste sporene fra dette materialet.
  • 4 stjerner til Daymare fra I Like To Sleep, en ny utgivelse fra Rune Grammofon. Nok en norsk energisk jazz/frijazz/progrock-konstellasjon: «Vibraphonist Amund Storløkken Åse (son of Scandinavian jazz polymath and Rune Grammofon mainstay, Ståle Storløkken), thermonuclear baritone guitarist Niclas Leirtø and drummer Øyvind Leite».
  • 5 stjerner til The Life & Times Of Malcolm McLaren, ny bok fra Paul Gorman: «At last, the consummate mega-biog … a major work.» Omstridt var nok McLaren, men man kan ikke ta fra ham betydningen han hadde for punken, som neppe hadde sett slik ut uten ham.
  • 5 stjerner til boka om Lydia Lunch også, The War Is Never Over: «This affectionate, brutally vivid oral history is the first time Lunch’s taboo-breaking fearless onslaught of a life has been captured in one gloriously jaw-dropping procession.» Jeg kjenner først og fremst til Lunch via hennes samarbeid med The Birthday Party-medlemmer i ulike sammenhenger (ikke minst Rowland S. Howard), men det holder til at jeg vil være interessert i denne boka, som er utgitt i sammenheng med dokumentarfilmen om Lunch, med samme tittel.