Kategorier
Lest

Ugly Things #46

Nytt nummer av Ugly Things, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

 • 20-siders artikkel om britiske The Equals og intervju med Derv Gordon. Som om ikke det var nok etterfølges dette av en 2-siders artikkel med omtale av 15 utvalgte låter.
 • Four Strings, Phony Proof, And 300 45s: Adventures in Roxy Music, Sparks, Milk ‘N Cookies and More er den utfyllende tittelen på en bok fra Sal Maida. Han ble født i New York, men flyttet til England mot slutten av 60-tallet og som musiker og scene-hangaround fra de påfølgende årene har han mange morsomme historie å fortelle. «Very much worth your time» avsluttes omtalen med, så denne går inn på en ønskeliste.
 • Enda saftigere er trolig boka Can’t Stand Up For Falling Down: Rock’n’Roll War Stories fra Allan Jones (ex-redaktør i Melody Maker). «This may endure as the ultimate rock’n’roll ‘bathroom book’ – and there’s no shame in that description». Disse to bøkene skulle vel dekke behovet for behind-the-scene historier fra 70-tallets (og deromkring) UK for en god stund.
 • Big Gold Dream; The Sound of Young Scotland er tittelen på en dokumentar om de banebrytende skotske indie-selskapene Fast Product (Glasgow) and Postcard Records (Edinburgh) som ble stiftet mot slutten av 70-tallet. Verdt å se selvfølgelig. Det finnes også en doku-oppfølger med tittel Side B: The Glasgow School.
 • Creedence fans bør sjekke ut The Golliwogs: Fight Fire; The Complete Recordings 1964-1967. Kommer som 2xLP med utbrettsomslag med liner notes av Alec Palao. Lyden er etter signede remastret fra originale singlemastre der dette har vært tilgjengelig, noe som gjør at enkelte låter her er i andre versjoner enn de du finner på 6xCD boksen med CCR fra 2001. Selv om det i noen tilfeller her betyr mono i stedet for stereo, så tyder tilbakemeldinger på Hoffman og Amazon på at lydkvaliteten er vel så bra her, kanskje til og med bedre.
 • King Of The Boogie er tittelen på en 5xCD boks som oppsummerer John Lee Hooker sin lange karriere, med 54-siders bok. En fin anledning til å studere nærmere en av de mest betydningsfulle bluesartistene. «More varied than Shout Factory’s 2006 box and sporting slightly crisper sound, it’s topped off by Jas Obercht’s fine notes and rare photos. Worthwile stuff, to be sure.»
 • Tyske Bear Family sine CD-bokser er som regel kompromissløse, omfangsrike og tilsvarende kostbare. Jeg har tidligere nevnt Jerry Lee Lewis:At Sun Records The Collected Works som med sine 18 CD-er og to medfølgende bøker nok er i meste (og dyreste!) laget for de fleste. Men Bear Family har også trukket ut noe av det beste fra denne boksen og mastret dette spesielt for vinyl, og dermed får vi alternative takes av mange av hans mest kjente låter over de to LP-ene I Can’t Seem To Say Goodbye og In The Beginning.
 • Jeg har en håndfull album med Motörhead i platehylla, men debutalbumet har aldri stått der. Burde vel få tak et eksemplar på vinyl, men også denne nye 40th Anniversary Edition på CD fra Big Beat/Ace kan være verd en titt. Med remastret lyd som etter sigende skal være bra, og diverse bonuskutt som vel for en stor del overlapper med Beer Drinkers albumet fra 1982. Pluss «a big new essay from Chiswick/Ace co-founder Ted Carroll and lost of new pics».
 • Elvis Presley A Boy From Tupelo; The Complete 1953-55 Recordings kom opprinnelig sammen med en bok på over 500 sider, i fjor ble det lansert en budsjettutgave hvor dette er kuttet ned til litt over 100 sider. Da blir vel dette en 3xCD samler som kan sammenlignes med Memphis Recording Service: The Complete Works 1953 – 1955, en 2xCD samler med en bok på ca. samme størrelse. To gode alternativer til de som ønsker å gå nærmere inn på denne perioden av Elvis, men langt fra de eneste, så det kan lønne seg å gjøre litt research før du går til innkjøp.
 • Canadiske Jackpot Records har gitt ut Silver Apples (elektronika-pop duo/innovatører fra New York) sine to 60-talls album på nytt. Dette er offisielle nyutgivelser som har tatt utgangspunkt i nye digitaliseringer av de originale mastertapene. Begge er også utgitt av britiske Phoenix Records (Radioactive/Fallout) tidligere, men Discogs har gitt disse status som «uoffisielle», og det er vel riktig, selv om det også er relasjoner fra Phoenix til Sunbeam Records, som står bak det som helt klart er offisielle utgivelser. Teknisk sett har jeg i hvert fall erfart gode pressinger fra Phoenix. Ser at også franske Rotorelief er ute med sine nyutgivelser på vinyl av disse to albumene, «with boosted audiophile sound quality» står det her på Discogs. Ikke godt å si hva man bør gå for her … kanskje utgivelsen som samler disse albumene på en CD også er et godt alternativ.
 • Britiske Fire Records står bak nyutgivelser på vinyl av flere av Television Personalities sine album. Hvis du ikke er blodfan av deres tidvis morsomme og fengende DIY-pop så holder det kanskje lenge med debutalbumet fra 1981, og ev. samleutgivelsen Yes Darling, But Is It Art? (Early Singles And Rarities).