Kategorier
Lest

Record Collector #473, December 2017

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • Mange brev fra lesere som reagerer på den labre omtalen (terningkast 3) av Pentangle boksen The Albums: 1968-1972 i forrige nummer. Blant annet påpeker flere at den ikke nevner noe av det omfattende bonusmaterialet som Cherry Red har samlet. Så viser det seg altså i svaret som redaktøren gir at fyren som skrev omtalen rett og slett ikke har hatt boksen i hende. Greit nok at man for å være tidlig ute omtaler et nytt album basert på digitale filer, men utgivelser av denne typen synes jeg ikke man skal omtale uten å ha sett dem. Så her må det skjerpings til fra RC, og når de trykker 5 leserbrev som sier det samme, så tror jeg de tar litt grep.
  • 5-siders artikkel om Mute Records, går ikke så veldig dypt, men alltid kjekt å lese om en av sine favorittlabler.
  • Deluxe-utgaven av Never Mind The Bollocks, Here’s The Sex Pistols som kom i 2012 blir sluppet på nytt, med mer eller mindre det samme innholdet (minus 7″), omdøpt fra Special 35th Anniversary Edition til Special 40th Anniversary Deluxe Edition. 3 CD-er og 1 DVD pluss et hefte. Begge disse inneholder konserten på Studentersamfundet i Trondheim i 1977, som jo gjør den ekstra interessant for oss nordmenn.
  • Allman Brothers Band er store favoritter, alt før 1980 kan anbefales, og en del etter også. Siden det var gitarspellinga som lenge var hovedattraksjonen for min del så har jeg ikke fulgte solokarierren til Gregg Allman (RIP), men han har satt et fint punktum med Southern Blood. 4 stjerner og i følge omtalen her en av hans bedre soloalbum.
  • Ane Brun får 4 stjerner for sitt album Leave Me Breathless, hvor hun utelukkende gjør lavmælte versjoner av mer eller mindre kjente låter fra andre artister. «I Want To Know What Love Is» (Foreigner), «Into My Arms» (Nick Cave), «Hero» (Mariah Carey), «No Reason To Cry» (Tom Petty), «Make You Feel My Love» (Bob Dylan), og «Big Yellow Taxi» (Joni Mitchell), for å nevne noen. Det er vakkert, men det blir ikke helt min kopp te.
  • The Fontana Years er tittelen på en 6xCD boks fra The Fall, som samler deres 90-talls utgivelser Extricate (1990), Shift-Work (1991) og Code: Selfish (1992). Tidligere gitt ut enkeltvis som 2xCD (CD nummer 2 med bonusmateriale), men her er alle samlet på et fint brett. Kommer med et suverent illustrert hefte i følge omtalen her, som tildeler 5 stjerner. Bestilte denne, og den lå i postkassa samme dag som budskapet om at Mark E. Smith (RIP) ikke lenger er blant oss ankom.
  • Tittelen på 3xCD boksen Looking At The Pictures In The Sky: The British Psychedelic Sounds Of 1968 sier det meste. 4 stjerner til nok et kvalitetsprodukt fra Cherry Red, med 44-siders hefte.
  • «Clichés abound in the output of Vibravoid«. Slik starter omtalen av det nye albumet fra dette tyske psychbandet, som jeg aldri har fått helt taket på. Sitter alltid med et inntrykk av at dette er litt for utstudert og anstrengt. 3 stjerner til Mushroom Mantras er derfor helt greit.
  • 4 stjerner til From The Trees, det nye albumet fra Peter Hammill. Akustisk instrumentering denne gangen, og vi noterer at soloalbum nummer 36 også føyer seg inn i rekken av solide innslag i katalogen.
  • Numero Group har samlet tidlige demoer, liveopptak, singler etc. med Hüsker Dü i en 4xLP, alternativt 3xCD, boks med den fine tittelen Savage Young Dü. 69 spor fra tidsrommet 1979-1982/83, inkludert en remastret utgave av  Everything Falls Apart (1983) og en alternativ versjon av Land Speed Record (1981). 4 stjerner her, er du fan, blir det 5.
  • 3 stjerner til Stein Urheim sitt album Utopian Tales, utgitt på Hubro. Omtalen er såpass positiv at jeg lurer på om de har glemt en stjerne her. En godbit for lyttere med god tid.
  • Some Fairytales From The Rotten Shed er tittelen på en DVD fra de britiske eksentriske psych/prog/punk-rockerne Cardiacs. Er visst opptak fra øvingslokalet tilbake i 2003, får prøve å få sett denne.
  • Har lenge forsøkt å få sett dokumentaren Man Of The World; The Peter Green Story, som ble sendt på BBC i 2009. Nå når den er ute på DVD bør det bli mulig.
  • Har sett/hørt litt på David Gilmour: Live At Pompeii, DVD/Blu-ray får 4 stjerner her, men jeg synes dette blir litt baktungt, og setter mye heller på Live In Gdansk en gang til, hvor Richard Wright også var med, sammen med Phil Manzanera, pluss et filharmonisk orkester.
  • The California EP fra Motorpsycho åpner singlespalten og får mye skryt.
  • Etterfulgt av en like positiv omtale av en ny single fra Crispin Glover Records, «Vortex Surfer/True Middle», to Motorpsycho låter covret av Trondheim Bass Orchestra. 13 kontrabasser låter «far more accessible than you might anticipate».