Kategorier
Norske utgivelser

Jens Andersson: Stort Glas Av Kärlek LP

Jens Andersson: Stort Glas Av Kärlek Svenske Jens Andersson og hans Oslo-baserte band har vært å se på konsertscener både i Norge og Sverige de siste årene, men først nå har Andersson samlet et knippe av sine beste låter og gjort dem tilgjengelig for et større publikum. Debutalbumet Stort Glas Av Kärlek ble sluppet tidligere i år, og gledelig nok også på vinylformatet. Jeg skal innrømme at jeg ble en tanke betenkt av omslaget som viser en gjeng med glade og velkledde mennesker med sine akustiske instrumenter i hendene, i firsprang på vei inn på en kulturhusscene. Det siste er bare noe jeg ser for meg, men en som har vandret langs en landevei og sunget «Det er lov å være bli'» sammen med Jens Book-Jenssen bør ikke være forutinntatt på denne måten. Det var for øvrig en drøm, en temmelig fin en, bombene smalt ned på jordene rundt oss, men Jens var ved godt mot, smilte og sang lystig i vei. Godlynte toner og optimistiske tekster byr også Andersson på, låter og musikk som kan nå et allsidig publikum. Listen over artister han har varmet opp for tyder også på det, her finner vi navn som Ole Paus, Bjørn Eidsvåg og Åge Aleksandersen. Ellers ser jeg at han sammenlignes med artister som Bo Kaspers Orkester og Stefan Sundström, som det vel er et stort sprang mellom på mer enn en måte.

Musikalsk byr Jens Andersson og hans band på variert visepop formidlet gjennom et stort sett akustisk lydbilde. Selv spiller Andersson både piano og gitar i tillegg til at han tar fram munnspillet av og til, og han står også for alle komposisjoner og tekster. Det vokale deles tidvis med Karoline Gullberg, i tillegg til at den Sjöströmska kvartetten bidrar med stemningsfull koring. Den milde lydproduksjonen veksler fint mellom det nakne og der det krydres med bruk av cello, trombone, strykere og blåsere. Et par steder hører vi også en elektrisk gitar, som tilfører et behersket løft i energinivået.

Musikalsk veksler det mellom slentrende roots-pop (tittellåten), lett funky viseblues («Min Gröna Soffa I Velour») og reggaerytmer («Bara För Pengarnas Skull», med et refreng som setter seg lett), en variert miks hvor det også smyger seg inn et par rolige ballader. I hvor stor grad man kjenner seg igjen i tekstene kommer vel an på hvor i livet man er, og albumet som helhet kan kanskje bli litt vel mykt og koselig, men at Andersson kan snekre fine låter og finne nynnbare refrenger er det ingen tvil om. Vinylutgaven av Stort Glas Av Kärlek kan bestilles fra Jens Andersson sin hjemmeside eller hos Big Dipper.

Jens Andersson: Stort Glas Av Kärlek

Jens Andersson: Stort Glas Av Kärlek