Kategorier
Lest

Record Collector #464, March 2017

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

 • Reklame for Johnny Cash: The Original Sun Albums 1957-1964, 8xCD samler med 60-siders innbundet bok. Dvs. at denne slutter omtrent der min samling av Cash LP-er starter, så jeg trenger neppe lese noen omtaler av denne for å føre den opp på ønskelista.
 • Nyutgivelsene på vinyl av Pink Floyd sine album fortsetter, nå er turen kommet til The Final Cut (1983) og A Momentary Lapse Of Reason (1987). Førstnevnte er siste med Roger Waters, og den får fortjent 5 stjerner her. Ble litt oversett i kjølvannet av The Wall i sin tid, men er et solid album på alle måter. På sistnevnte er det David Gilmour som styrer showet og er i likhet med de etterfølgende Pink Floyd albumene mest av interesse for de som liker hans gitarsoloer. Og det er det jo mange som gjør, inkludert meg.
 • 5 stjerner til Kitchens Of Distinction 6xCD samleboksen Watch Our Planet Circle. Her samles de fire albumene de gav ut mellom 1989 og 1995, sammen med en EP, b-sider og BBC-sessions. Kommer med 36-siders hefte. En fin mulighet til å oppdatere seg på dette UK indie-pop bandet for de som i likhet med meg ikke har noe av dem på vinyl, mye fin shoegaze gitar.
 • Grandaddy/Jason Lytle er tilbake med nytt album etter en lengre pause. 4 stjerner her  for Last Place og obligatorisk kjøp for fansen. Selv sikret jeg meg et signert eksemplar av vinylutgaven gjennom Pledgemusic.
 • Nok et Lee Hazlewood album nyutgis på vinyl av Light In The Attic. «The story of 13 is worth four stars before you even hear a note of music» åpner omtalen med. Albumet ble opprinnelig skrevet og produsert av Hazlewood for en annen sanger (Larry Marks), men utgivelsen ble aldri realisert. I 1972 Hazlewood plukket fram igjen tapene som ble spilt inn et par år tidligere, la på sin egen vokal og gav ut albumet under sitt eget navn, med tittel 13. Et funky R&B album med fyldig blåserrekke.
 • Norton Records er ute med repress av The Iguanas på LP og CD. Her samles et knippe av rå demoer fra midten av 60-tallet. Selvfølgelig mest av interesse fordi det var her Iggy Pop først satte sine spor, mest bak trommene, men vi finner også hans første sangprestasjoner på tape («Louie Louie») og hans første komposisjon («Again And Again»). Bra liner notes og unike bilder gjør dette til en spennende utgivelse for de som liker å grave bakover i rockhistorien, får 4 stjerner her.
 • Labelen Earth sørger for at Bert Jansch sitt Live In Australia album fra 2001 nå blir tilgjengelig på vinylformatet. 4 stjerner.
 • The Magnetic Fields/Stephen Merritt utgivelsen 69 Love Songs (1999) gis ut på nytt i disse dager, men Merritt er også ute med et nytt stort prosjekt med tittel 50 Song Memoir. En sang for hvert av årene han har tilbragt her på planeten. 4 stjerner for denne 5xLP utgivelsen fra Nonesuch.
 • Mer snadder fra Norton Records: A Hard Night’s Day er demoinnspillinger New York Dolls gjorde i 1973. De gikk i studio og spilte inn så og si hele sitt repertoar, for å gi plateselskapsfolka (Todd Rundgren) materiale å velge ut til debutalbumet. Lyden er bra, spellinga passelig sloppy, stemningen uhøytidelig, flotte greier, 4 stjerner. Det står her at Norton gir dette ut både på vinyl og CD, men så langt jeg kan se er bare CD-utgaven tilgjengelig så langt.
 • 4 stjerner for Gerry Rafferty sitt debutalbum Can I Have My Money Back? fra 1971, som Cherry Red nå gir ut på CD med et ekstra bonusspor (b-siden «So Bad Thinking»). En solid singer/songwriter som fortsatte i Stealers Wheel utover 70-tallet (deres to første album er nå gitt på nytt på vinyl av Intervention til mye audiofilt skryt fra Analog Planet/Michael Fremer) før han fortsatte sin solokarriere. De fleste kjenner vel til «saksofon-hiten» «Baker Street» fra albumet City To City (1978). Selv hang jeg med til og med Snakes And Ladders (1980). Har Sleepwalking fra et par år senere også, men her begynner det å bli mindre interessant selv om det er noen bra låter her også.
 • Pere Ubu: Drive, He Said; 1994-2002 samler 3 studioalbum fra perioden (Raygun Suitcase, Pennsylvania og St Arkansas) pluss et album med bonusmateriale. Dette var da vinylen lå nede så disse albumene kom opprinnelig ikke på det formatet. Det retter denne boksen fra Fire Records nå opp, og dette er for øvrig tredje Ubu boks fra labelen. 4 stjerner, utgivelsesdato er for øvrig foreløpig utsatt til 26 mai, pga. «a quality control issue» i følge Fire.
 • Cherry Red er ute med en 4xCD-boks med UK post-punk bandet Red Lorry Yellow Lorry kalt Albums & Singles 1982-1989. Overlapper mye med Cherry Red sin 3xCD utgivelse See The Fire; Albums, Singles And BBC Recordings 1982-1987, men en fin sak uansett.
 • Bare 3 stjerner for den flotte og omfattende George Harrison vinylboksen The Vinyl Collection er nok i underkant. Den tekniske kvaliteten har fått gode skussmål på Hoffman forum, gode pressinger fra Optimal i Tyskland, og jevnt over god lydkvalitet sammenlignet med originale utgaver. Kunne gjerne tenkt meg denne jeg. Boksen markedsføres for øvrig enkelte steder sammen med den flunkende nye George Harrison platespilleren, en visuelt lekker sak basert på en Pro-Ject Essential modell, som skulle borge for bra kvalitet.
 • Soundbreaking: Stories From the Cutting Edge of Recorded Music er tittelen på en TV-serie som nå er ute på DVD. 5 stjerner her, 150 sentrale aktører forteller om utviklingen i platestudio fra introduksjonen av flersporsopptakere på 60-tallet, til i dag. Må prøve å få sett denne.
 • Som Shindig! gir også Record Collector 5 stjerner til boka Lindo Sonho Delirante; 100 Psychedelic Records From Brazil 1968-1975.