Kategorier
Lest

Record Collector #458, October 2016

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

 • Artikkel om Giles Martin (jepp, sønnen til George) og hans nye lydrestaurering av The Beatles sine Live At The Hollywood Bowl opptak. Etter sigende skal resultatet nå være at man hører mer Beatles og mindre jentehyling på den nå aktuelle nyutgivelsen. Det blir likevel bare 3 stjerner når utgivelsen omtales lenger bak i bladet, selv om publikumsstøy er redusert til «near constant white noise-like».
 • Flying Nun er ute med en ny og utvidet utgave av Kaleidoscope World, utgivelsen fra 1986 som samlet Kiwi-indie bandet The Chills sine tidlige singler, nå sterkt utvidet til 2xLP format med mye bonusmateriale, outtakes og liveopptak.
 • Dinosaur Jr. har fremdeles formen inne, 4 stjerner for Give A Glimpse Of What Yer Not, bedre enn I Bet On Sky fra 2012, i følge omtalen her.
 • Tittelen Lumpy Money er satt sammen av Lumpy Gravy og We’re Only In It For The Money og er en 3xCD sak som samler en del Zappa-snadder relatert til de to utgivelsene. 4 stjerner her, må sjekkes ut. Det samme får Road Tapes, Venue #1 og #2, mens #3 får 3 stjerner. Dette er alle 2xCD samlere med mer eller mindre obskure Zappa liveopptak, «historical yet sonically less than stellar».
 • Round 2 sine nyutgivelser av Undertakers Circus: Ragnarock (1973) og Folque sitt debutalbum fra 1974 får begge 3 stjerner, noe sikkert en del her hjemme vil synes er litt strengt, men norskspråklige tekster gjør vel sitt til at begge disse albumene treffer litt bedre på hjemmebane.
 • Goat sitt nye album Requiem får 4 stjerner. Disse svenskene gjør det bra med sin tribal-psych miks, populærer på konsertscenen og selger bra unna med vinyl. Jeg ble revet med av det første albumet, men har mistet litt interessen. Sikkert artig live, men jeg synes det blir litt kjedelig på stereoanlegget.
 • Spacerock-fans kan notere seg at Hawkwind-avkommet Hawklords er ute med nytt album, Fusion får 4 stjerner. 
 • Jenny Hval får ikke bare gode omtaler her hjemme, Blood Bitch får 4 stjerner, et album som «carefully balances poppier moments with more challenging material».
 • De tidligere nevnte 3xCD utgavene av The Verve sine album A Storm In Heaven (1993) og A Northern Soul (1995) får henholdsvis 5 og 4 stjerner.
 • 4 stjerner for The Wedding Present som slår til med et konseptalbumet Going, Going … «based around a Jack Kerouac-esque coast-to-coast American road trip». Kommer som 2xLP+7″+DVD, evt. som CD+DVD. Den vakre låten «Marblehead» er et sterkt kjøpsargument i seg selv.
 • 2xCD deluxe-utgaven av Uriah Heep sitt album Very ‘Eavy, Very ‘Umble får full score, og kommer med en komplett alternativ utgave av albumet, med mere, og godt remastret lyd.
 • Pop Liisa og Jazz Liisa er to utgivelsesserier fra finske Svart Records som bør sjekkes ut av prog- og jazzfolket. Grenseoppgangen er flytende mellom disse seriene så ikke legg alt for mye vekt på «pop» og «jazz» ordbruken her, prog flyter mellom begge seriene. Vi snakker om konsertopptak (live i studio) for finsk radio fra 70-tallet, med navn som Wigwam, Tasavallan Presidentti, Jukka Tolonen og mange flere. Alle utgivelsene kommer med samme stilige omslagsdesign. Vinylutgavene kommer på et mindre opplag farget vinyl, i tillegg til svart. At utgivelsene med de nevnte artistene her alle får 3 stjerner er ikke så mye å bry seg om, dette er interessante opptak og lydkvaliteten er bra.
 • Boka In Love With These Times; My Life With Flying Nun Records forteller historien om denne New Zealand indielabelen, fortalt av grunnleggeren Roger Shepherd. Flying Nun ble etablert i 1981, men eksisterer den dag i dag.
 • NYC lydtekniker Glenn Berger har jobbet med mange av de største, det ser vi av tittelen på boka hans: Never Say No To A Rock Star; In The Studio With Dylan, Sinatra, Jagger And More. Inneholder tydeligvis en del interessante og underholdende anekdoter.