Kategorier
Norske utgivelser

I Sing My Body Electric: ISMBE EP ltd 200

I Sing My Body Electric: ISMBE EP I Sing My Body Electric med Terje Dragseth i spissen slapp to album på vinyl i 2014, den doble LP-en Z N Z, og albumet Obstacles Hitchhike In Japan. To album som gjorde det klart at ISMBE var en kraft å regne med innenfor den mer eksperimentvillige delen av norsk rock. De har sluppet utgivelser digitalt siden den gang, blant annet helt nylig EP-en Songs of Leonard Cohen @ MONO, et konsertopptak fra september 2014. Men nå er de altså tilbake med ny vinylutgivelse, også denne gangen kommer det to i samme slengen. Først ut et EP-en som enkelt nok har fått tittelen ISMBE EP. Rett rundt hjørnet har vi også et nytt album, med tittelen The Color Of Sound.

Personellkjernen i ISMBE er den samme, med Lyd (Lovlydia) på trommer, bass, gitar og John Nikolaisen på gitar og bass som sentrale medlemmer i tillegg til Dragseth selv, som tar seg av både gitar, keyboards og trommer foruten det vokale. EP-en starter med den ett minutt lange «Torstrasse, Berlin», et svevende og stemningssettende preludium, før «Devil Town» overtar. Dette er en coverversjon av Daniel Johnston sin låt, som de gjenskaper i et gotisk-psykedelisk lydlandskap, vuggende rundt en monoton bass. (Kjenner du ikke til Johnson, så kan dokumentaren The Devil and Daniel Johnston fra 2005 varmt anbefales.) Side A av EP-en toner ut med «Ah», en vimsete og litt vag snutt med rolige og velklingende el-gitartoner («clean»-lyd med chorus, flanger, ekko).

B-siden åpner med «World To Touch», som er det andre av EP-ens to hovedspor. Også den kverner rundt en enkel og repetitiv bunn, men her er stemningen mørkere. Dragseth nærmest hvisker fram ordene, som sjamanen renser tanker fra et dystert sinn. Musikalsk venter man på at det skal eskalere, det ulmer og vrir seg, men denne gamle vulkanen våkner aldri. Mørkt, ambient og dronende. ISMBI på sitt beste. «Dah» sørger for at det avslutningsvis kommer til litt durakkorder og lys, sånn for balansens skyld. ISMBE EP blir dermed en utgivelse med to solide låter rammet inn i tre korte for/mellom/etterspill. Et fint tilskudd til ISMBE sin vinyldiskografi. Kan bestilles fra ISMBE på Bandcamp.

I Sing My Body Electric: ISMBE EP