Kategorier
Norske utgivelser

Salongörkesteret: 2×7" ltd 90

Salongörkesteret: Ekstase Salongörkesteret: Ingen kjenner jenta før lyset er sløkt Etter fjorårshøstens single-bonanza der Salongörkesteret slapp hele 4 sjutommere samtidig, er de nå tilbake med 2 nye, og må vel da kunne sies å være blant landets fremste singleband. De har i hvert fall omfavnet sjutommerformatet og gitt oss et knippe eksempler på hvordan dette kan gjøres på en attraktiv måte, i form av svært limiterte utgivelser med kreative omslag, labler, og innleggsark. Dette gjelder også deres to nye singler, Ekstase og Ingen kjenner jenta før lyset er sløkt, begge kommer i et opplag på 90 eksemplarer. Ekstase inneholder låtene «Rosenkranz» og «TibeTanz», mens den andre har låta «Gjør som oss» på B-siden.

«Rosenkranz» er en nidvise om religion og kanskje i første omgang den katolske varianten, mens «TibeTanz» på sin side refererer til buddhisme og tibetanske munker, men er vel litt snillere, eller rettere sagt retningsløs i det som måtte finnes av eventuell kritikk. Først og fremst er det som vanlig surrealistisk fra denne gjengen, man blir vel snarere lettere forvirret enn opplyst. Noe klokere blir man heller ikke av den fargerike tegneserien som er laget til «TibeTanz», og de spreke formuleringene som er tillagt de billedvakre kvinnene der: «Som en tibetansk munk tenner jeg på meg selv, når jeg går i meg selv, når jeg ser på meg selv», «Jeg har et napalmhjerte som banker og brenner for mitt vakre selv».

«Ingen kjenner jenta før lyset er sløkt» går musikalsk mot Russland, balalaika og kalinka, med toner som passer som hånd i hanske for Salongörkesteret. Det svinger bra i refrenget som toner ut med strofene: «Når bakframannen kommer da er vi alle føkkt, for ingen kjenner jenta før lyset er sløkt». Også her ledsaget av en tegneserie med mer eller mindre lettkledde damer, men nå med et visst bonderomantisk tilsnitt. I «Gjør som oss» møter vi to sider av Salongörkesteret, hvor en litt ettertenksom og småsliten gjeng avløses av polkastemning og hæla i salongtaket. Igjen med tilhørende tegneserie/kollage med sterkt retropreg.

Har du sans for humoren til Salongörkesteret kombinert med deres musikalske rockgrass-krumspring så er disse to nye sjutommerne er fine tilskudd til deres voksende diskografi. Kan bestilles direkte fra Salongörkesteret, og kanskje også Big Dipper etter hvert.

Salongörkesteret: Ekstase

Salongörkesteret: Ekstase

Salongörkesteret: Ingen kjenner jenta før lyset er sløkt

Salongörkesteret: Ingen kjenner jenta før lyset er sløkt

Salongörkesteret tegneserier