Kategorier
Norske utgivelser

Behind The Pieces: Auto Destruct LP ltd 250

Behind The Pieces: Auto Destruct Behind The Pieces fra Bodø ble startet i 2012, men alle de fem medlemmene er fremdeles tenåringer når fjorårets debutalbum Auto Destruct nå gjøres tilgjengelig på vinylformatet. Albumet ble sluppet i mai i fjor, til gode tilbakemeldinger og tomler opp i lokalpressen. Et par av låtene på albumet har vært utgitt digitalt som singler («On The Run» og «Summer Night Art»), mens to andre («Bitching On A Low Level og «What To Do») var å finne på demo-samleren «Nødt eller Sannhet» fra 2013. Bandet er også i gang med å spille inn album nummer to, og en smakebit herfra ble sluppet digitalt 8. mars i form av en ny single. Med tittel «Rebel Girl» var slippdatoen neppe tilfeldig, spesielt ikke når det viser seg at Behind The Pieces her har satt ny melodi til den svensk-amerikanske fagforeningsaktivisten Joe Hill sin kampsang fra 1911.

Tekstene vi finner på Auto Destruct er imidlertid mer emo-pregede enn politiske, og kanskje mer innadvendte enn aktivistiske, men musikken er langt fra skobeskuende. Behind The Pieces spiller en blanding av punk, rock og metal i følge dem selv, og selv om mange har gjort det før dem, stiller bandet med et friskt utgangspunkt og en spenstig tilnærming som skinner lett gjennom. Om det er litt å gå på i forhold til musikalsk stødighet enkelte steder, så tar de dette igjen med en velutviklet låtteft og ikke minst mye god gitarspelling. De varierte gitarriffene sitter bra, og samspillet mellom gitaristene og måten de bygger opp en vegg av lyd som de smetter inn veloverveide soloer i, er kanskje det de lykkes aller best med på sitt debutalbum. Men det er også lett å høre at dette er en samspilt gjeng, det svinger til tider både tett og godt, så det var nok ingen tilfeldighet at bandet ble kåret til det nest beste bandet på Trænafestivalen i fjor sommer. Godt å se at rocken spirer og gror, Behind The Pieces er et godt eksempel på det.

Vinylutgaven av Auto Destruct kommer på pent presset rød transparent vinyl, i utbrettsomslag med tekster på innsiden. Slik skal det gjøres, og kun 250 har blitt gjort. Kan bestilles fra Big Dipper eller Tiger.

Behind The Pieces: Auto Destruct

Behind The Pieces: Auto Destruct