Kategorier
Lesestoff

FLEX! i ny og oppdatert utgave

FLEX! FLEX! Denne US punk-diskografien har kommet i stadig utvidede utgaver gjennom årene, men denne siste er den flotteste noensinne. Avgrensningen er noe endret i forhold til tidligere utgaver, nå er powerpop inkludert i tillegg til punk og hardcore, og ikke minst settes det strek etter 1985. Det siste var kanskje en nødvendighet for i det hele tatt å komme i mål med en ny og oppdatert utgave. Likevel framstår dette enmannsprosjektet fra tyske Burkhard Järisch nå både mer helhetlig og imponerende enn noen gang. Over 1350 sider presenteres 15000 omslag og 10000 omtaler. Hele 60 sider er satt av til Ramones, 10 til Dead Kennedys, men du vil også finne info og omtaler om drøssevis av band og utgivelser du aldri har hørt om før. Har du et fnugg av interesse for amerikansk punk er dette et bonanza av et oppslagsverk som anbefales på det varmeste.

Siden jeg har jobbet med nettversjonen av dette oppslagsverket gjennom mange år, blir ikke dette en direkte uhildet omtale, så sjekk gjerne ut 5-stjerners-omtalen fra Record Collector også, før du hopper hit og bestiller bøkene.

FLEX!

FLEX!