Kategorier
Lesestoff

Platesamleren nr. 119 + Experience; 30 years 1970-2000

Platesamleren nr. 119 Nytt nummer av Norges flotteste platesamlerblekke er ute, nummer 119 av Platesamleren kommer også denne gangen i et lekkert særtrykk, tykt papir i A5 format med fargetrykk på alle sider. Innholdet er selvfølgelig det viktigste, og denne gangen er det full skandinavisk singlegjennomgang for Canned Heat, Simon & Garfunkel, The Zombies og Swinging Blue Jeans, samt artikler om Traffic og Led Zeppelin, for å nevne noe. Rosinen i pølsa er imidlertid en komplett diskografi over vinylutgivelsene fra det legendariske plateselskapet Experience som holdt til i Mosjøen. Den er det Kurt Johansen som har stått for utarbeidingen av, og han har gått grundig til verks, med beskrivelser av og kommentarer til alle utgivelsene. At både tekst og bilder er gjengitt litt uskarpe og pikslete her får så være, mange samlere vil nok ha stor utbytte av denne oversikten. Ikke minst fordi diskografien er krydret med anekdoter. Kontaktinfo for bestilling av Platesamleren finner du her.

Experience diskografi For spesielt interesserte har Johansen produsert et 120-siders særtrykk av Experience diskografien i A4 format. Det kommer i A4 format og her er gjengivelsen av omslag og bilder langt bedre. Bilder er det også flere av her, pluss mer informasjon om blant annet kassett-utgivelsene på Experience. I tillegg er det trykket QR-koder ved siden av mange av utgivelsene i diskografien, som leder deg til lydkutt publisert på YouTube-kanalen Experience Norway. La oss håpe at disse lydkuttene vil være tilgjengelige lenge, svært nyttige for de som ønsker å benytte mobiltelefonen til prøvelytting. Å begi seg inn på å oppnå en komplett samling av utgivelser på Experience blir fort en kostbar hobby, men med denne diskografien i hånda  blir det enkelt å sette seg inn i den musikalske produksjonen til  selskapet. Skulle jeg savne noe så måtte det være bilder av lablene til de ulike utgivelsene, men grundigheten ellers er rett og slett imponerende. En publikasjon det er lett å anbefale uten forbehold. Førsteopplaget på 50 eksemplarer forsvant fort, men et nytt opplag er allerede underveis. Experience diskografien kan bestilles fra Kurt Johansen,

Platesamleren nr. 119 + Experience diskografi

Experience diskografi

Experience diskografi

Experience diskografi

Platesamleren nr. 119