Kategorier
Utenlandske nyutgivelser

Ozric Tentacles: The Hidden Step LP lilla ltd 100

Ozric Tentacles: The Hidden Step

Ozric Tentacles er nærmest en institusjon innenfor instrumental space-psykedelia. Man kan spore både inspirasjon fra og likheter med andre band, men gjennom sin over 30 år lange historie og omtrent like mange album har de meislet ut sitt særegne uttrykk og bidratt med lydsporet til mang en spenstig astral musikkreise. Har man først fått sansen for deres miks av pulserende synther, speisa gitarsoloer, fargerike tonelek og smått hektiske rytmer, kan man stort sett plukke et hvilket som helst album og bli fornøyd. Selv om de tidligere utgivelsene er blant de aller største favorittene har også The Hidden Step fra 2000 mye å by på.

Norske Pancromatic, underlabelen til Panorama Records, sto den gangen bak vinylutgaven av albumet som kom på gul vinyl i 500 eksemplarer, en liten samlegodbit i dag. På tampen av fjoråret kom Pancromatic med en nyutgivelse, 100 eksemplarer på lekker lilla vinyl med litt svart/hvitt splatter. Utgivelsen fra 2000 ble presset ved GZ Media i Tsjekkia, mens denne nyutgivelsen kommer fra Record Industry i Nederland. Etter en sammenligning synes denne nye å ha en litt bedre generell pressekvalitet (litt flatere vinyl og en tanke lavere bakgrunnssus), men i praksis er det lite som skiller disse to utgivelsene i lydkvalitet. Originalutgivelsen kom imidlertid med utbrettsomslag, og siden denne nye ikke har det er det kanskje hakket gjevere å ha den i samlinga, men jeg føler meg ganske sikker på at denne nye på lilla vinyl også kommer til å bli ettertraktet blant fansen og på samlemarkedet. Pancromatic gir også ut 200 eksemplarer av denne på svart vinyl, men den er i motsetning til den fargede ikke «strictly limited». Kan bestilles fra Big Dipper, The Garden eller direkte fra Panorama. (Nedenfor finner du bilder av den gule førsteutgaven også.)

Ozric Tentacles: The Hidden Step

Ozric Tentacles: The Hidden Step

Ozric Tentacles: The Hidden Step