Kategorier
Utenlandske utgivelser

Rowland S. Howard: Six Strings That Drew Blood 4xLP boks

Rowland S. Howard: Six Strings That Drew Blood

Rowland S. Howard er kanskje mest kjent som gitarist i The Birthday Party og sentral bidragsyter til soundet som gjorde dem til et banebrytende band, sammen med Nick Cave og Mick Harvey som to andre sterke kreative krefter. Og jeg skal selvfølgelig heller ikke glemme Tracy Pew, bassisten med cowboyhatten. Senere gjorde Howard mye annet, og Six Strings That Drew Blood er en flott presentasjon av hans lange karriere som også inkluderte to solide soloalbum. Her får vi smakebiter fra dem, fra Crime & The City Solution og These Immortal Souls, og fra hans samarbeid med Lydia Lunch og Nikki Sudden. Selv om jeg har det aller meste her på vinyl fra før var dette ikke noe å tenke på for min del, denne måtte jeg bare ha. Jeg bestilte mitt eksemplar fra JB Hi-Fi i Australia og den ankom godt pakket. Alle LP-ene var strøkne og heftet var suverent, med mange bilder jeg ikke hadde sett før. Kort oppsummert en svært lekker utgivlelse. Tror ikke noen norske forhandlere har tatt den inn foreløpig, det burde de gjøre.

Interesserte bør også sjekke ut filmen om Howard, Autoluminescent, som kom i 2011, to år etter at han gikk bort. Til slutt en smakebit fra hans første soloalbum, Teenage Snuff Film fra 1999, åpningskuttet «Dead Radio» i et strålende konsertopptak, med Mick Harvey bak trommene.

Rowland S. Howard: Six Strings That Drew Blood

Rowland S. Howard: Six Strings That Drew Blood

Rowland S. Howard: Six Strings That Drew Blood

Rowland S. Howard: Six Strings That Drew Blood