Kategorier
Norske utgivelser

Diverse artister: Trondhjæmm Råråkk No One! 10" ltd 300

Trondhjæmm Råråkk Kulturmagazinet NO!

Denne lille godbiten ble sluppet tidligere i år i sammenheng med lanseringen av Kulturmagazinet NO!, en publikasjon som er en slags videreføring av 80-talls punkzina Nye Oppstøt. 10-tommeren inneholder seks kutt, enkelte tidligere utgitt på obskure kassett-samlere, andre er nyere konsertopptak. Postpunk-duoen Mess Age sin «Tape Recorder» er hentet fra kassettutgivelsen Action Pack (1984). Wannskrækk stiller med «Kald», i et sprekt og skranglete konsertopptak fra Ringnes 2013. Ringnes-festivalen slipper forøvrig snart en egen utgivelse med flere opptak fra den konserten, i tillegg til opptak med Sugarfoot og kanskje flere (Sister Rain, kanskje, som også spilte der i 2013?), så følg med! Liliedugg-kuttet «Six Minute War» er spilt inn live på Blæst i 2006. Helter Skelter sin «Big Spenders» er et studioopptak fra 1985, produsert av Åge Aleksandersen, sannsynligvis det samme som tidligere er gitt ut på kassettsamleren His Masters Noise; 7002 Riff (1988) og CD-samleren Party Terror Vol. II (1994). Sjølmord sin «Zigarette» er fra Club 7 i 1980, er muligens samme opptak som er med på Sjølmord Live (1979-1980), kassettutgivelsen fra 1985, rølpete men faktisk litt småfunky.

Småfunky er også rosinen i pølsa for min del, Turtle Race med «O-oh», spilt inn hos NRK i 1989. Jeg ble instant fan etter å ha kommet over dette bandet en sen kveld på legendariske Bootleg TV (videoarkivet til Bootleg TV er norsk rocks mer eller mindre ukjente gullgruve, med hundrevis av unike konsertopptak fra 80- og 90-tallet).  Dyktige instrumentalister med veluviklet sans for gode riff og fengende, drivende låter. Dette bandet fikk gitt ut alt for lite, så hvis det finnes mer materiale fra samme NRK-sesjon som «O-oh» er hentet fra hører vi gjerne mer.

10-tommeren er presset på lekker grønn transparent vinyl, og store deler av opplaget på 300 eksemplarer ble etter sigende solgt på releasekonserten i Trondheim, men du kan fremdeles få kjøpt den fra Big Dipper, men bare i kombinasjon med magasinet. Prisen er i overkant stiv, men det vil neppe være enkelt å få tak i 10-tommeren til en spesielt billig penge senere. Og magasinet med sine 130 sider er selvfølgelig også verdt å ha, blant annet med tegneserie fra Christopher Nielsen, Wannskrækk intervju og ikke minst åpningsartikkelen med den flotte tittelen «Vinylen Slår Tilbake»!

Diverse artister: Trondhjæmm Råråkk No One!

Kulturmagazinet No!