Kategorier
Utenlandske utgivelser

Love: Black Beauty LP ltd 5000

Love: Black Beauty

Love, med Arthur Lee i spissen, leverte flere gode album på slutten av 60-tallet, men det er oftest Forever Changes (1967) som trekkes fram som den store klassikeren. Helt fortjent, det er et album som kanskje ikke fenger umiddelbart, men med låter som fort vokser. Dessverre ble bandet oppløst etter dette albumet, men Lee fortsatte å gi ut album under Love-navnet, med ulike besetninger. På False Start (1970) ble han hjulpet av Jimi Hendrix, også en god venn, og det er derfor ikke overraskende å konstatere at det tidligere uutgitte albumet Black Beauty, spilt inn i 1973, for en stor grad inneholder gitarbasert og Hendrix-inspirert rock. På langt nær så nyskapende som Forever Changes, men det er en fin samling av upretensiøse låter, og det svinger bra av dette «all-black» bandet også, selv om det er de rolige låtene som fenger aller mest. «Can’t Find It» kunne lett ha blitt en hit (for den saks skyld med Red Hot Chili Peppers i dag), men også «Lonely Pigs» flyter fint. Av ulike grunner ønsket Lee å avslutte albumet med et livekutt fra Boston Tea Party i 1970, hvor Love har en helt annen besetning. Melvan Whittington imponerer ellers på gitar gjennom resten av albumet, men Craig Tarwater gjør også en god innsats på «Product Of The Times», med en strålende miks av Hendrix og Lynyrd Skynyrd-aktig riffing. Litt mer rølpete lyd på dette i forhold til resten av albumet, ikke rart, siden det er tatt opp på kassett fra scenen (!), men her er det bare å skru opp – et forrykende avslutningskutt.

Nå har innholdet her vært utgitt som bootleg tidligere, men opptakene her er spesielt remastret for denne utgivelsen fra en strøken og tidligere ubenyttet acetat. Og High Moon Records har laget en alldeles nydelig vinylutgave, med en 28-siders stor booklet i fargetrykk og massevis av visuell og tekstlig dokumentasjon omkring denne inkarnasjonen av Love. Bare den alene er verdt halve prisen. Fargetrykk er det også på innercover, og når også pressingen er bra, kan det ikke bli stort bedre. Bestiller du direkte fra High Moon Records kan du sikre deg et nummerert eksemplar, men nå er ikke 5000 eksemplarer spesielt lite, så utgivelsen vil sikkert være lett tilgjengelig en god stund framover.

Love: Black Beauty

Love: Black Beauty