Kategorier
Utenlandske utgivelser

Rory Gallagher: Stompin’ Ground 10" ltd 1000

Rory Gallagher: Stompin' Ground

Helt siden jeg lånte albumet Photo-Finish av en kamerat i 1978 har jeg vært fan av den irske bluesrock-gitaristen/låtskriveren/sangeren Rory Gallagher, og jeg begynte å jobbe meg bakover i hans diskografi, samtidig som jeg fulgte med videre framover til han døde i 1995. Det er noe med de første albumene man hører med en artist, de blir gjerne sittende som favoritter, og slik ble det med Photo-Finish også, synes fremdeles noen av hans aller beste låter er å finne her. Stompin’ Day ble gitt ut på forrige Record Store Day i vår, men jeg fikk ikke tak i den før nå. Utgivelsen samler en del tidligere uutgitte opptak: «Gypsy Woman» (Muddy Waters) og «It Takes Time» (Otis Rush), begge outtakes fra Rory Gallagher (1971), «What In The World» (sterkt inspirert av Hendrix sin «Red House», og dette er også Gallagher på sitt beste) og «Hoodoo Man», outtakes fra Live! In Europe (1972), «Stompin’ Ground» og «Treat Her Right», outtakes fra Blueprint (1973). Alt sammen vintage Gallagher som klart kan anbefales til alle fans av mannen med den nedslitte Stratocasteren (men det er en Telecaster han er avbildet med på omslaget av denne ti-tommeren). Du finner også disse kuttene som bonusmateriale på CD-nyutgivelsene av disse albumene fra i år, men det er glimrende å få disse samlet på vinyl. Pen pressing fra Music On Vinyl, men skuffende at det ikke er står noe særlig med informasjon om når/hvor opptakene er fra, det må du finne andre steder. Litt vanskelig å oppdrive denne, nummerert i 1000 eksemplarer, men med litt tålmodighet og etter litt leting fant jeg et eks til en akseptabel pris, godt under tollgrensa.

Rory Gallagher: Stompin' Ground