Kategorier
Norske utgivelser

Nils Rostad: Harmony Hammond LP ltd 102

Nils Rostad: Harmony Hammond Nils Rostad er en eksperimentell musiker fra Sandnes, og Harmony Hammond har han komponert, arrangert, spilt inn og mikset albumet selv, og jeg går ut fra at han også spiller en god del av instrumentene, sannsynligvis elektrisk og akustisk gitar, kanskje også trommer og bass. Akkurat dette er litt uklart, siden en håndfull andre bidrar med synth og diverse lyder/instrumenter, men dette må vel uansett i stor grad betraktes som et DIY prosjekt. De instrumentale låtene har underfundige titler, og selv om det er både rytme og melodi her, er låtstrukturene høyst originale. Et par ganger stemmes gitaren bort til det atonale, slik Jandek hadde til vane å gjøre, men stort sett holder instrumentene noenlunde vanlig stemming. Når Rostad drar i gang med wah-wah fuzz improvisasjoner i «And Here They Come» blir resultatet ganske så syrerockete og psykedelisk, men det meste her er roligere, med drone/loop/ambient/støy-type lyder som ligger og lurer sammen med pussige innfall av lyder/samples, litt som When i sine beste stunder, men uten noe tegn til dysterhet. Slik dras selv enkle viseaktige temaer på akustisk gitar avgårde til underlige steder. Eksperimentelt, javisst, men på en eksentrisk måte som verken er mørk eller spesielt lystig, og resultatet blir både jordnært og fjernt på samme tid. Ikke spesielt slitsomt å lytte på heller, så dette albumet kan gjerne anbefales hvis du vil ha en litt annerledes stund foran stereoanlegget. Utgivelsen kommer i et opplag på 102 eksemplarer, med håndlagde labler og ikke minst en eksklusiv tegning av Sigrid Engelsen Rostad, som forøvrig også bidrar på innspillingen. Jeg går ut fra at Sigrid er datteren, for dette ligner en barnetegning. Artig! Sjekk forøvrig ut den entusiastiske omtalen av albumet fra Norman Records. Kan kjøpes fra Tiger eller Big Dipper, som også har igjen eksemplarer av Rostad sin Ujamt LP.

Nils Rostad: Harmony Hammond

Nils Rostad: Harmony Hammond