Kategorier
Lesestoff

Personal Best #1 og #2

Personal Best fanzine

Lasse Marhaug har uten tvil nok å henge fingrene i. I tillegg til å være Norges mest profilerte utøver innen støysjangeren, driver han labelen Pica Disk, har eget bokforlag, og gjør saker og ting ved Henie-Onstad Kunstsenter og relaterte Prisma Records. Den labelen slipper forøvrig 3 vinylutgivelser i disse dager, blant annet en spennende nyutgivelse av Popofoni fra 1973, som jeg sikkert kommer tilbake til senere her i bloggen. I fjor kom også første nuimmer av Marhaug sin egen fanzine, Personal Best. Jeg fikk ikke rotet meg til å sjekke ut denne før andre nummer var klart nå tidligere i sommer. Undertittelen har endret seg fra «noise, music and beyond» til «fanzine for noise, music and no progress», fargebilder har kommet til, men innholdet er det samme, intervjuer med artister og personer som alle arbeider med eksperimentelle musikalske uttrykk. Gjerne innen sjangre som støy, ambient eller droner, men ikke utelukkende, her finner vi også fine intervjuer med Dylan Carlson fra Earth og Attila Csihar (Mayhem), så litt ekstrem-metal står også på menyen. Artig er det også når Marhaug og Oren Ambarchi legger ut om sine forhold til AC/DC og KISS. Marhaug står selv bak en god del av intervjutene, men ikke utelukkende, og ellers er det av og til artister som intervjuer andre artister, og det er kanskje ikke så rart, siden miljøene rundt disse eksperimentelle sjangrene gjerne består av et mindre antall utøvere og fans som kjenner godt til hverandre. Personal Best tilbyr også fine introduksjoner til norske artister som Fredrik Ness Sevendal og Sindre Bjerga, mens Maja S. K. Ratjke benytter anledningen til å kritisere Statoil og deres sponsing av norsk kulturliv. Nummer 2 kan kjøpes hos Tiger, mens nummer 1 fremdeles er tilgjengelig fra Robotbutikken. Anbefalt lesestoff!

Personal Best 1 & 2