Kategorier
Norske nyutgivelser

Tyske Shadoks slipper Get Dreamy

Dream: Get Dreamy

Tyske Shadoks Music har fått interesse for norsk musikk! For ikke lenge slapp de Rain: Norsk Suite, og nå står et av de virkelig store norske albumene for tur, Dream sin eneste utgivelse, Get Dreamy, fra 1967. Og dette blir noe annet enn den uoffisielle utgivelsen på Wohn Records som vel har vært den lettest tilgjengelige vinylutgaven til nå. Ja, faktisk noe helt annet enn reissuen på Karusell fra 1976 også, lydmessig sett. Du tror kanskje at du har hørt Get Dreamy før? Well, not like this! Hvis du ikke har hatt tilgang til den originale LPen fra 1967 på Polydor da, for det er bare den som har full stereolyd gjennom hele albumet, alle senere nyutgivelser har stereo bare på de to første låtene, resten er i tilnærmet mono. I tillegg til at lyden generelt sett er dårligere fra spor nummer tre og utover, på alle senere utgaver. Dette gjelder også versjonen som i dag er tilgjengelig i WiMP. Og stereoperspektivet på den tiden var bredt, så forskjellen er stor. Shadoks utgivelsen benytter nydigitalisert lyd fra den originale mastertapen fra 1967, og har levert en høykvalitets remaster (24-bit) til vinylpresseriet, så alt skulle ligge til rette for så bra lyd som mulig. Og som vanlig går også Shadoks noen ekstra skritt med hensyn til presentasjonen og innpakkingen, og nyutgivelsen presenterer hittil uutgitte bilder av bandet fra hele tre ulike kilder i form av et 60×60 cm stort brettet innlegg, hvor også en Dream plakat er reprodusert på den ene siden. Som om ikke dette var nok, er det skrevet nye liner notes med historien om bandet og albumet, mens selve omslaget er møysommelig reprodusert fra en mint original-LP.

Som en del av forberedelsene til nyutgivelsen av Get Dreamy har Shadoks også rådført seg med blant andre  Terje Rypdal, som har fått høre den remastrede lyden, og i forbindelse med reproduksjonen av omslaget har de vært i kontakt med Knut Harlem, som i sin tid lagde det. Utgivelsen er offisielt lisensiert fra Universal, og da er det kanskje naturlig å gjøre en sammenligning med Universal sine egne ferske nyutgivelser på vinyl av en rekke norske album …?

Nå har jeg vel skrudd forventningene til denne nyutgivelsen høyt nok, så får vi se om disse blir innfridd når albumet slippes mot slutten av september. Nedenfor ser du et foreløpig promobilde av utgivelsen.

Dream: Get Dreamy